3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Havayı kirletenlere ceza

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Fahri Ulu, hava kirliliğine neden olan kurumlara 6 bin YTL, toplu konutların yöneticilerine 300 YTL, bina sahiplerine ise 100 YTL idari para cezası verileceğini söyledi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, çarpık kentleşme, tomografik yapı, yakma sistemlerinin uygunsuzluğu ve kalitesiz yakıt kullanımına bağlı olarak kış aylarında kentte hava kirliliği yaşandığını, ancak tehlikeli boyutlarda olmadığını belirtti. Çevre sağlığının korunmasında herkesin üzerine görevler düştüğünü vurgulayan Ulu, temiz hava solumak isteyen vatandaşların, hava kirliliği konusunda bilinçli olmalarını istedi.

Yapılan denetimler sırasında hava kirliliğine neden olanlara idari para cezası keseceklerini söyleyen Ulu şöyle konuştu:
“Hava kirliliğine neden olduğu tespit edilenlere, özel ya da resmi kurum ayrımı yapılmaksızın 6 bin YTL, fiilin konutlarla ilgili olarak işlenmesi halinde apartman yöneticisine 300 YTL, bina sahiplerine ise 100 YTL idari para cezası kesilecek. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için, temiz hava konusunda alınacak tedbirlere uymaları ve buna göre davranmaları gerekmektedir. Yüksek oranda ısı gücüne sahip binalara kuru ve sulu kurum tutucu takılması zorunluluğu getirdik. Böylece kül, kurum ve partiküller havaya minimum düzeyde verilecek. Bu konuda da denetimlerimizi sıklaştıracağız.”

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 15:26:00
Güncelleme :19 Aralık 2006 Salı 15:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Arat LEVİLİOĞLU IP: 85.105.123.xxx Tarih : 20.12.2006 09:33:13
Bu paralarla, verilen zarar telafi olmaz ama daha caydırıcı olması gerekir diye düşünüyorum.Dün akşam saatlerine şehrin sokaklarını yoğun sis tabakası kaplamıştı sanki.