7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

'Hayır' duanız yeter!

MHP, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EDİP SEMİH YALÇIN’DAN ‘HAYIR’ TOPLANTISI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, partisi tarafından düzenlenen "Ülken için Bir Hayır Yeter" isimli toplantıda 'açılım projesinin sahibinin ABD, denetmeninin AB, taşeronun ise Ak Parti olduğunu' ileri sürdü.

Emirgan Otel’de yapılan toplantıda, 12 Eylül’de yapılacak toplantı ile ilgili partililere bilgiler veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, konuşması esnasında slayt gösterilere de yer verdi. Mevcut siyasi iktidarın gündemi değiştirmek için anayasayı değiştirme gayreti içerisine girdiğini savunan Yalçın, anayasa paketinde PKK ve Ak Parti’nin taleplerinin örtüştüğünü ileri sürdü. Yalçın, ''MHP'nin, bu süreçte tek başına, kimseyi dinlemeksizin açılama karşı olduğunu ifade etmesi ülke için verilmiş erken ve isabetli karardır. MHP'ye göre açılım, masum hareket değildir. Etnik bölücülük, bir siyasi amaçla bu zeminde yapılmaya çalışıyordu. Anayasa değişikliği paketini biz siyasi parti olarak baştan beri açılımın parçası şeklinde mütalaa ettik. Açılım son halkası gibi düşündük. Anayasa paketine 'hayır' diyorsak temel sebebi PKK ve AKP taleplerinin örtüşmesidir” diye konuştu. ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretinde Meclis'te yaptığı konuşmada milletvekillerine adeta akıl vermeye kalktığını belirten Yalçzın, şöyle devam etti;

"Bu projenin adı çok net bir şekilde ortaya konulmuştur, aktörleri bellidir. Açılımın sahibi okyanus ötesi ve mevcut iktidardır maalesef. 'Açılımın taşeronları kimlerdir?' diye sorarsanız, Barzani'ye kadar giden zincir içerisinde bir değerlendirmeyi çok rahat yapabilirsiniz. Bu projenin alanı ve coğrafyası maalesef Türkiye'dir. Projenin sahibi ABD'dir, denetmeni AB'dir, taşeronu AKP'dir. 'Ne yapmaya çalışıyorlar' sorusunun cevabı ise özetle PKK'nın siyasallaşması, Türk kimliğinin başkalaşmasıdır. Netice itibari ile bu süreç siyasi iktidarın PKK'ya teslimi anlamını ifade eder."

İktidarın kendi doğrularını halka anlatma adına 12 Eylül mağdurlarını suiistimal ettiğini belirten Yalçın, ''12 Eylül şehitlerinin mektupları okunmak suretiyle ülkücüler üzerinde nemalanmaya çalışmaktadırlar. Siyasi iktidarın bugün itibariyle yapmaya çalıştığı budur. Bunu yaparken art niyetle de MHP tavanı ve tabanı şeklinde kendince bir tasnifi ortaya atmaktadır. Gerçekten de Türk milletine haksızlık etmektedirler. Bu iktidarın 12 Eylül ile hesaplaşması mümkün değildir, o yolu kendisi kapatmıştır. 12 Eylül cellatları ve paşaları bunların çıkardığı paketle doğru orantılı olarak yargılanamazlar. Bunun tersini söylemek suretiyle milleti kandırıyorlar” diye konuştu. Türkiye'deki kurumlarla oynanarak yandaş haline getirildiğini iddia eden Yalçın, ''Getiremedikleri kurumlardan birisi yargıydı. Yargının kendi içinde problemleri olabilir. Onu savunma adına söylemiyorum. Ancak, AKP iktidarının yaptığı, muhtemel iktidardan uzaklaşma durumunda kendini yargılayacak Anayasa Mahkemesi, Yüce Divan üyelerini atamaya kalkmaktır'' dedi.

MHP, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EDİP SEMİH YALÇIN’DAN ‘HAYIR’ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:37:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?