3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hayvan barınağında iyileştirme

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde yürütülen iyileştirmeler devam ediyor.

Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde yürütülen iyileştirme ve yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, mahallelerde yürütülen asfalt ve altyapı çalışmalarının yanısıra Kemer Mevkii'ndeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne çok önemli yatırımlar ve iyileştirmeler yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Murat Sesli, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne büyük önem verdiklerini belirtti. Sürekli bu merkezde çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Sesli, modern ameliyathanelerin ardından, barınak çevresindeki dere yatağı çevresine taş duvar çekildiğini, barınak çevresine kilit parke kaplandığını, köpeklerin altına yerleştirilen ağaç paletlerin değiştirildiğini kaydetti.

Sesli, "Bir köpeğim üç tane kedim var ve hayvanları çok seviyorum. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne de ayrı bir önem veriyoruz. Sürekli bu merkezimizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Modern ameliyathanemizin ardından, barınak çevresindeki dere yatağı çevresine taş duvar çekildi ve barınak çevresine kilit parke kaplandı. Köpeklerin altına yerleştirilen ağaç paletler değiştirildi ve böylelikle köpeklerin daha rahat etmesini sağladık. Bütün bunların yanısıra çeşitli çevre düzenlemeleri yaptık ve hayvan severler barınağa geldiklerinde köpeklerle ilgilenebilecekleri sevebilecekleri alanlar oluşturduk. Barınaktaki köpeklerin bakımları ve yiyecekleri düzenli olarak verilmekte ve veteriner personel merkeze getirilen köpeklerin aşılamalarını ve tedavilerini düzenli olarak yapmaktadır. İsteyen vatandaşlarımız barınma evine gelip köpek sahibi olabilirler" dedi.

Başkan Sesli ayrıca, Kurban Bayramı süresince kurban kesim yerlerinde alınan önlemler sayesinde de herhangi bir sorunun yaşanmadığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:00:10
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 15:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?