3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hayvanlarını başıboş bırakanlara ceza

Çaycuma Belediyesi, uyarıları rağmen hayvanlarını başıboş bırakan vatandaşlara cezai işlem uyguladı.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen hayvanlarını başıboş bırakan hayvan sahiplerine cezai işlem uyguladıklarını kaydetti.

Gülşen, ilçenin ana cadde ve sokaklarında başıboş gezen hayvanların yakalayıp sahiplerine para cezası uygulandığını belirtti. Gülşen, “Yeşil alanları tahrip eden, başıboş hayvanların sahiplerine 50 YTL para cezası uyguluyoruz. Yapılan uyarılara rağmen hayvanlarını başıboş bırakan vatandaşlara para cezası uygulamaya başladık.

Belediye ekipleri tarafından ilçe merkezindeki ana cadde ve sokaklarda başıboş gezen 7 adet hayvan yakalanarak, sahiplerine 50’şer YTL para cezası uygulandı. Şehrimizin daha da güzelleşmesi için diktiğimiz rengarenk çiçekler, başıboş hayvanlar tarafından tahrip edilerek çevre kirliliğine neden oluyor. Biz cezadan yana değiliz. Belediyemiz yayın cihazı ile yaptığımız uyarılara rağmen, hala bazı hayvan sahipleri hayvanlarını başıboş bırakıyor. Bizde çare olarak cezai işlem uygulamaya başladık” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 83.135.148.xxx Tarih : 24.09.2008 15:48:56

islem dogru ama ceza miktari az hadi bura carsi ici birde zonguldak bartin ana yoluna bakin hayvanlar yolun ortasinda cirit atiyor vede arac söförlerine korkulu anlar yasatiyorlar cezayi yapin 250 milyon bakalim hayvanlari bir daha birakiyorlarmi