3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

HEM kursiyerleri sertifikalandı

Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el ve makine işleri kursunda sezon boyunca eğitim gören yaklaşık 90 kursiyer törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerler, yaptıkları çalışmaları da sergiledi.

Gökçebey Çay bahçesinde gerçekleştirilen törene Kaymakam Vekili Oktay Ateş, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Erhan Uras, İlçe Emniyet müdürü Musa Subaşı, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Zeki Başoğlu, daire ve şube müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 90 kursiyer, Kaymakam Ateş, Başkan Kılınçarslan ve İlçe Jandarma Komutanı Uras ve İlçe Emniyet Müdürü Subaşı'nın elinden sertifikalarını aldı. törende konuşan HEM Müdürü Başoğlu yaptığı konuşmada, kursiyerleri tebrik, öğretmenlerine de teşekkür etti.

Hizmet binası olmaması nedeniyle kursların dağınık bir şekilde düzenlendiğini vurgulayan Başoğlu, "2007-2008 eğitim ve öğretim sezonunda 54 adet kursa 907 kişinin kaydı yapılarak, kursiyerlerin kurslara katılımları sağlanmıştır. Bugün belgesini alacak olan bu kursiyerlerimizle birlikte 24 kursta 324 kişi kursu tamamlayarak, belgesini almıştır. Bunun yanı sıra Açıköğretim Lisesi ve açıköğretim ile ilgili her türlü iş ve işlemler de müdürlüğümüzce yürütülmeye başlanmış ve başarı ile yürütülmektedir. Müdürlüğümüze ait bir hizmet binasının bulunmaması nedeniyle bütün kurslarımız ya kiralanmış, yada çeşitli kurum ve kuruluşlara ait binalarda açılmıştır. Özellikle Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, müftümüz Ünal Baş ile muhtarlar ve okul müdürlerinin desteklerini görüyoruz. bizim tüm siyasetçilerimizden ve yerel yöneticilerimizden toplu olarak hizmet verebileceğimiz bir binamızın olmasıdır. Müdürlüğümüze ait bir binamızın olması çalışmalarımızı daha verimli hale getirecektir. Bu nedenle ilçe olarak genel amaçlı hizmette kullanılabilecek bir binanın yapılması için harekete geçilmesi gerekmektedir" dedi.

Daha sonra konuşan Başkan Kılınçarslan'da kursiyerleri tebrik etmesinin ardından, kendisinin de Halk Eğitim Müdürlüğü yaptığını hatırlatarak, yeni bir hizmet binasının yapılması için harekete geçecekleri sözünü verdi. Konuşmalarının ardından tel kırma, Maraş işi yapımı, konfeksiyon makineleri kullanıcılığı ve ev mefruşatı gibi toplam 7 ayrı kursta eğitim gören kursiyerlerin eserleri sergilendi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 11:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahar ermiş IP: 78.174.217.xxx Tarih : 20.05.2008 23:29:30

selam,zonguldağımın güzel insanları! yaklaşık dört yıl önce sosyal haytın sınırlı olması ve işsizlik sebebi ile ailemle Gebze'ye taşındım.geçen zaman beni değitirdiği gibi [cennetim]memleketimide değiştirmiş.yazılan bu haberleri okudukça gurur duyuyorum.Keşke şartlar çok farklı olsaydı ve ben o güzel memleketimde bir 19 yıl daha yaşasaydım. Dört hafta sonra evleniyorum.elveda ZONGULDAK'ım........