6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

HEM kursiyerlerine kanser eğitimi

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNE KANSER EĞİTİMİ VERİLDİ

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezinde çeşitli branşlarda eğitim gören kursiyer bayan öğrencilere Sağlık Müdürlüğü tarafından meme kanseri ve kanser oluşumunu etkileyen faktörler hakkında bilgilendirilme eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü ve aynı zamanda Kanser Kontrol Birim Sorumlusu olan Esin İlhan, kanser eğitimi verdi.

Esin İlhan, “Geçtiğimiz ekim ay’ı içersinde yaptığımız bilinçlendirme çalışmaları ile geniş kitlelere ulaşarak toplumsal farkındalık oluşturarak bu eğitimler süreklilik kazanmıştır“ dedi.

Halk Eğitim Merkezinde bayanlara yönelik sinevizyon sunumu ve meme maketi üzerinde verilen eğitimde Esin İlhan özetle şunları kaydetti:

“Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen ve en sık ölüm nedeni olan kanserdir. Evlilik ve doğum yaşının gecikmesi, doğurganlığın azalması, stres, yaşam koşullarının güçleşmesi, kontrolsüz ve uzun süreli hormon kullanılması, çevre kirliliği genetik yatkınlık, dengesiz beslenme, meme kanserinin daha sık görülmesine neden olmaktadır.”

İlhan, “Meme kanseri en sık görülmesine rağmen, toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, düzenli muayene ve mamografi ile erken tanısı sağlanabilmektedir. Böylece toplum sağlığını korumanın yanında, meme dokusu alınmadan kadınlarda yaşam kalitesi artırılabilmektedir“ dedi.

Öte yandan verilen eğitimde İl Tarım Müdürlüğünde görevli teknisyen Nilgün Kaynun tarafından da kursiyer öğrencilere gıdaların saklanmasındaki yanlış uygulamaların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konularında eğitim verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 12:36:05
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 12:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?