3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

HEM'den iş makineleri kursu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İş makineleri kursunun açıldığı bildirildi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ Alaplı Halk Eğitimi Merkezi’nde İş Makineleri Kullanım (Operatörlük) kursları kayıtlarının başladığını bildirdi. Kursların, Ekskavatör, Dozer, Folklift ve Vinç branşlarında açılması planlandığını belirten Uludağ şunları kaydetti:


”Kursumuz ağırlıklı olarak uygulamalı yapılacaktır. Her branşa 20 kursiyer kaydedilecektir. Kurs sonunda verilecek operatörlük belgesi ile, sürücü belgesi sahibi olanlar doğrudan G sınıfı sürücü belgesi alabilecektir.

Sürücü belgesi olmayanlar ise Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi ile İlkyardım derslerini alarak G sınıfı Sürücü Belgesi’ne sahip olabileceklerdir. Özellikle doğrudan istihdama katkısı olacak bu kurslarımıza; 18 yaşını bitiren, en az ilkokul mezunu, sağlık durumu bu işlerde çalışmaya uygun olan vatandaşlarımız (sürücü belgesi olup olmasına bakılmaksızın) katılabileceklerdir. Katılmak isteyen vatandaşlarımızın gerekli belgeleriyle Alaplı Halk Eğitimi Merkezi’ne kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.”

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 22:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?