3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hemşireler Hafrası kutlandı

12-18 Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle Valilik binası önünde tören düzenlendi. Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz, çalışma koşullarının değişmesini, iş güveninin sağlanmasını, ücretlerin iyileştirilmesini istedi.
Dünya Hemşire Haftası çerçevesinde Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Törene, Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz ve hemşireler katıldı.


Törende, saygı duru ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1964 yılından beri 12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır. 45 yıldır mesleki sorunlarımız, haftamızda daha yoğun bir şekilde yüksek sesle ilgililere ve halkımıza duyurulmaya çalışılmakta, ancak sorunların çözümü çok yavaş olmaktadır. Bizler çalışma koşullarımızın değişmesini, iş güveninin sağlanmasını, ücretlerin iyileştirilmesini istiyoruz. Sertifikalarımızın işe yaramasını, yönetimimizin özerkleştirilmesini, meslekte ilerlemek istiyoruz. Hemşirelik temel eğitiminin yükseltilmesini, uzmanlığın tanınmasını istiyoruz. Tüm bunların yapılabilmesi kim olduğumuzun bilinmesi için 2,5 yıldır beklemekte olan yönetmenliklerin bir an önce çıkarılarak yetki ve sorumluluklarımızın sınırlarını bilmek, daha kaliteli, daha güvenli halkımızın hak ettiği sağlık hizmetlerini sunmak istiyoruz” dedi.


Daha sonra Türk Hemşireler Derneği Başkanı Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz ve beraberindeki hemşirelerle Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’i makamında ziyaret etti. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Bu tür programlar hemşirelerin sorunlarını dile getirmelerine vesile oluyor. Hemşireler bizlerin olmazsa olmazlarından. Sizler hastanelerimiz için çok önemlisiniz. Bizler sizlerin sorunlarını Sağlık Bakanlığımıza iletiyoruz. Hemşirelerimiz bizler için çok önemlidir. Doktorlarla siz hemşireler ayrılmaz bir parçasınız. Teknik donanım hastanelerimiz için çok önemli. Hastanelerimizde hemşire sıkıntılarımız var. İlimiz sağlık yönünde kötü değil. Ama amacımız daha iyi duruma getirmektir. Ben tüm hemşirelerimizin haftasını kutluyorum” dedi.


Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz ise, hastanelerde hemşire sayısının yeterli olmadığını ve bunun hastanelerde en büyük sıkıntı olduğunu ifade etti. Ayaz, “Hastanelerde hemşire arkadaşlarımızın sayısı yeterli değil bu en büyük sıkıntımız. 3 kişinin yapacağı işi 1 kişi yapınca sıkıntı yaşıyoruz. Çok ağır şartlarda çalıştıkları zaman meslek bırakmalar oluyor. Nöbetler sıkıntı oluyor. Bizler sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.
Ardından Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Dereli ve beraberindeki hemşirelerle beraber Belediye Başkan Vekili İdris Şahin’i makamında ziyaret etti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?