3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hepatit A konusunda aileler uyarıldı

Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, ailelere, öğrencilere ve okullara sağlık konusunda gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 9 öğrencide Hepatit A hastalığı görülmüştü. Öğrencilerin tedavi altına alınmasının ardından bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, öğrencilerin 5'inin tedavisinin tamamlandığını, ikisinin istirahat halinde olduğunu söyledi.
Gülüç beldesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu`nda eğitim gören 9 öğrencide bir süre önce Hepatit A hastalığı görülmüş, okulda kullanılan su ve kantinde satılan gıdalardan incelenmek üzere numune alınmıştı. 220 öğrencisi bulunan okulda bazı öğrenciler rahatsızlıkları nedeniyle okula gitmemişti. Kdz. Ereğli`de yapılan araştırma sonucunda, son bir ay içinde okulda eğitim gören yedi öğrencinin Hepatit A teşhisiyle tedavi gördüğü belirlendi. Bunun üzerine Ereğli Sağlık Grup Başkanlığı, okulda inceleme yapmıştı.


Okula taşımalı olarak gelen öğrencilerin ailelerinin yaşam ortamlarının incelendiğini bildiren Kaymakam Ekşi, endişe edilecek bir durum olmadığını ve gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Sağlık taramasını gerektirecek bir durum olmadığını anlatan Ekşi, şöyle konuştu: "Bayram tatili dönüşünde yedi öğrencinin böyle bir rahatsızlığı olduğunu öğrendik. Bunlarla ilgili tedavilere başlandı. Şu an yedi öğrencinin 5'inin tedavisi tamamlandı, okula devam etmeye başladılar. Kalan iki öğrenci ise istirahat
halinde, önümüzdeki hafta onlarda okula devam edecek. Hepatit A'nın sebepleri arasında kirlilik ön planda. Dolayısıyla çevre yönünden de sağlık ekiplerindeki doktorlarımız gerekli araştırmayı başlattı. Sebeplerini bulma açısından. İçme suyu, yiyecekler, tuvaletler ve temizlik konusunda gerekli tedbirleri alıyoruz."
Okula taşımalı eğitim ile çevre köylerden gelen çocuklarımızın ailelerindeki yaşam ortamlarını da incelediklerini anlatan Ekşi, sözlerine şöyle devam etti: "Şu an bir aksaklık yok ama temizliği biraz daha ön planda tutmaları konusunda hem aileler hem çocuklar hem de okullarımız uyarıldı. Şu an endişe edilecek bir durum yok. Sağlık taramasını gerektiren bir konu yok. Okullarımızda bu tip rahatsızlıklar olduğunda anında haberdar oluyoruz. Diğer okullarımızda da tedbire sebebiyet verecek bir durum yok."

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?