3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Her çocuk Atatürk'tü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Yavuz Erkmen ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin makamlarını öğrencilere teslim etti.

Vali Erkmen ve Müdür Girgin'in makam devir teslim törenini, bir gazetecinin küçük yaştaki çocuğu görüntüledi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende Atatürk Anıtı'nın önüne çelenk bırakılmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Tören esnasında polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemler aldı. Törenin ardından Tepebaşı İlköğretim Öğrencisi Ebru Yıldız ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin'i makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, günün anısına Ebru Yıldız'a makamını teslim etti. Harun Girgin, “Ulu Önder Atatürk'ün çocuklarımıza bıraktığı bu anlamlı günde bizi ziyaret eden gençlerimize teşekkür ediyorum. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Bu günün anısına makamımı teslim ediyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret eden Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Dilara Karagünlü, öğretmenleri ve arkadaşları Vali Yavuz Erkmen'e bazı okul binalarının eski olduğunu ve okullarının yoluna asfalt yapılmasını istedi. Vali Yavuz Erkmen kendisine çiçek takdim eden öğrencilere teşekkür etti ve Dilara Karagünlü'ye makamını teslim etti. Bir günlüğüne Vali olan Dilara Karagünlü, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Vali Dilara Karagünlü, yapacağı ilk hizmet için Belediye Başkanı Secaattin Gonca'yı aradı. Karagünlü, Başkan Secaattin Gonca'ya Zonguldak'taki bazı okul binalarının eski olduğunu, okul yollarının asfaltsız olduğunu ve destek konusunda rica etti. Karagünlü Secattin Gonca ile yaptığı telefon görüşmesinde yapılacak çalışmalara destek verileceği sözünü aldı. Dilara Karagünlü Zonguldak Havalanı için başlatılan kampanyada iş adamlarının yardımda bulunması gerektiğini vurguladı.


Devam eden kutlama etkinliklerinde ise gazetecilerde görevlerini kısa bir süreliğine teslim etti. Yerel Pusula gazetesi muhabiri İlknur Yılmaz, makinesini 5 yaşındaki Furkan Sav'a verdi. Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav'ın oğlu Furkan Sav, fotoğraf makinesini alınca yabancı olmadığı objektifi devir teslim törenine doğrultu. Çocukların bir günlüğüne ele geçirdiği koltuğun devir teslim töreni, çocuk gazeteci tarafından fotoğraflandı.


Devir teslim törenin ardından Vali Yavuz Erkmen ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

23 NİSAN KUTLAMALARINDA GENÇLER BİRBİRİNE GİRDİ 


 Zonguldak'a bağlı Türkali köyünde yapılan 23 Nisan kutlama etkinliklerinde bir grup genç, tören esnasında birbirlerine girdi.


Türkali İlköğretim Okulu önünde yapılan kutlamaları izleyen bir grup genç, aralarında çıkan bir anlaşmazlık sebebiyle tekme tokat birbirine girdi. Tören esnasında ne olduğunu anlamaya çalışan diğer izleyiciler sağa sola kaçıştı. Okulun çevresindeki demir parmaklıklardan atlayan grup diğer arkadaşlarının araya girmesiyle güçlükle sakinleştirildi. Törenin sona ermesinin ardından grup kalabalığa karışarak alandan ayrıldı.


Bu arada 23 Nisan törenleri devam etti. Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş, okul müdür ve öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda velinin de katıldığı kutlama töreninde, Türkali İlköğretim Anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Berfin Öztürk'ün İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?