3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Herkes haddini bilecek

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, kongre sonrası bütün kapıları açmasına rağmen özellikle Ereğli İlçe Teşkilatı’nın parti disiplinine uymadığını ve basına konuşma yasağı olmasına rağmen bu yasağı deldiklerini ifade etti.


AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı 2. Başkanı Mustafa Uysal ve İlçe Başkanı Erol Şahin ile ikisinin durumlarının Genel Merkeze gideceklerini, ardından ise yapılacak yönetim kurulu toplantısında gerekli kararı vereceklerini söyledi. Uçar, “Kongre bittikten sonra biz herkesi sükunete davet ettik.

Herkesin parti disiplinine göre hareket etmesi, parti tüzüğü neyi gerektiriyorsa bu doğrultuda hareket edilmesi gerektiğini söyledik. Yönetim kurulunda bulunan arkadaşlar, bırakın yönetim kurulunda ki arkadaşları ilçe başkanı arkadaşımızın bile il başkanının izni olmadan basına açıklama yapmaması konusunda talimat verdik. Bırakın ilçe başkanı arkadaşlarımızı yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımız bile özellikle Ereğli’de basına demeç vermeye kalktılar. İşte milletvekilimizi atfen tenkitler ve eleştiriler yapmaya kalktılar. Tabi bu durum teşkilat disiplinine son derece aykırı bir eylem ve söylem. Bu anlamda bizde önümüzde ki günlerde yapacağımız yönetim kurulu toplantısında arkadaşlarımızın bu söylemlerini inceleyeceğiz ve gerekirse arkadaşlarımızı disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Açıkçası şunu söyleyeyim. Mustafa Uysal çok muhatap aldığım birisi değil, yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen. Kendisi ile ilgili parti tüzüğünün gerektirdiği şekilde gereken işlem yapılacaktır. Parti içi disiplin neyi gerektiriyorsa o işlem kendisi için yapılacaktır.


Kongre süreci içinde Ereğli’de ki arkadaşlarımız taraf olmuşlardır. Bu taraf olmalarına rağmen mahcubiyet duygusu içerisinde bize yaklaşmalarını istemedik asla. Bize destek veren arkadaşlarımız neyse onları da aynı yere koyduk. Ama bunlara rağmen bu arkadaşlarımız aynı duygularda mahcubiyet duygusuyla hareket ediyorlar. Yalnız şundan endişe ediyorum. İnşallah bunları başkaları ile istişare ederek konuşmuyorlardır. Bunlar aile içinde olan şeylerdir. Biz bunları çözeceğiz. Kongreyi yapalı da kısa bir süre oldu. Teşkilatlarla ilgili bir çalışma yapamadık henüz. Derlenip toparlanması ile ilgili bir çalışmaya başlamadık. Fakat ikaz etmemize rağmen arkadaşlarımız milletvekilimizi ve teşkilatlarımızı basın yoluyla küçük düşürücü eylem, ifade ve davranışlarda bulunmuşlardır. Biz bunlarla ilgili gereken çalışmayı yapacağız. Disiplin suçuysa disipline sev edeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Herkes haddini bilecek, bilmek zorundadır, bilmeyene de bildireceğiz. Bugün genel merkezde olacağız. Teşkilat başkanımızla görüşeceğiz, teşkilat başkanımızda ilerleyen günlerde Ereğli’ye gelecek ve gereken çalışma yapılacak” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?