3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Herkes hesabını sandıkta versin

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, Uzunmehmet Mahallesi'ni ziyaret etti.


AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, eşi Ayşegül Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, Belediye Meclisi Üye adayları, parti gençlik ve kadın kollarının temsilcileriyle birlikte Uzun Mehmet Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi ile karşılanan Balcı, içerisinde hazırladıkları projelerin bulunduğu kataloglardan verdi.

Aday adaylık döneminden bu yana Ereğli'nin çağdaş bir kent olması için mücadele vereceklerinin altını çizdiğini belirten Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, “Şimdi insanlar, Ereğli için 'Dünya Kenti' ve 'Avrupa Kenti' diyorlar. Ben diyorum ki Ereğli'nin çağdaş bir Türkiye kenti olabilmesi için neler yapılabilmesi gerektiğine dair projeler hazırladık. Rakiplerimiz daha önce vatandaşa projelerini dağıtmış kişiler. Diğer adaylar siyasette bulunmuş, 13-15 yıl belediye başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız. Yeni projelerini açıklamaları için daha önce gösterdikleri projeleri yapmış, bitirmiş olmaları gerekiyor. Demokrasi sandıkta işler. Biz projelerimizi açıkladık. Eğer 5 yıl içerisinde bitirmezsek vatandaş bir daha sandıkta bize prim vermesin.

Daha önce proje açıklayıp da bitirmeyenlere de bu sandıkta vatandaşımız prim vermesin. Çünkü projeler sadece seçim dönemi vatandaşı kandırmak için değil. Projeler uygulanmak için, şehrin ihtiyaçlarını gidermek için yapılır. Her gün başka bir mahalleyi ziyaret ediyoruz. Her gittiğimiz mahallede vatandaşla sohbet ediyoruz ve ihtiyaç tespiti yapıyoruz. Allah nasip ederse hazırladığımız projelerin tamamı 5 yıl sonra bitmiş olacak. Bunu ben seçim için söylemiyorum. Çağdaş bir kentte olması gerekenleri yapacağız” dedi.


Kavgaya devam edildiği müddetçe hizmet vermenin mümkün olmadığını belirten Yüksel Balcı, “Diğer adayların ne anlatmak istediklerini anlayamadım. 'Kaldığımız yerden devam' diyorlar. Son kaldıkları yer Demokrat Parti idi. Oradan mı devam etmek istiyorlar, onu anlayamadım. Eğer bu sözü hizmet anlamında söylüyorlarsa nerede kaldılar? Bu şehirde kule vinçler, dev inşaatlar devam ediyordu da yarım mı kaldı? Gördüğümüz kadarıyla öyle bir şey yok. Kaldıkları yer neresidir? Eğer kaldıkları yer kavga ise biz orada yokuz. Bu şehir kavgada yok. Şehir artık kavgaları kaldıracak durumda değil.

Bizim dönemimizde Allah nasip ederse kavga olmayacak, diyalog olacak. Kaldıkları yer kavga ise ona kendi hayatlarında devam etsinler ama şehri kavganın içine katmasınlar. Kavgaya devam ettiğiniz müddetçe hizmet vermek mümkün değil. Hala birileriyle kavga etmeye çalışıyorlar. Karanlık senaryolar, paranoyalar yok bu şehirde. Varsa da siz getirdiniz. Çünkü 15 yıl bu şehirde iktidardınız, o zaman kimi suçluyorsunuz? Böyle kavgacı siyaset yapmayalım artık. Bu şehri çağdaş bir Türk kenti haline nasıl getiririz onun mücadelesini verelim” dedi.
AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, mahalle sakinlerine projelerini tek tek anlattı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?