3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Herkül heykeli yerine Alemdar anıtı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde sahil bandına 16 ay önce dönemin Anavatanlı belediye başkanı Halil Posbıyık tarafından Herkül’ün heykeli diktirildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Özşen’e yaptırılan ve 100 bin YTL’ye mal olan 2,5 metre uzunluğunda ve kaidesiyle birlikte 10 ton ağırlığındaki heykel, 3 ayda tamamlandı.

Halil Posbıyık’ın milletvekili adayı olmasının ardından belediye meclisi tarafından seçilen Murat Sesli, heykelin mitolojiye göre üç başlı ve yılan kuyruklu köpeği yakalamak için Ölüler Ülkesi’ne indiği Ereğli’deki Cehennemağzı Mağarası’nın önüne konulmasına karar verdi.

Heykel önceki gün sabaha karşı saat 04.30’da yeni yerine taşınmak üzere sahil bandından kaldırıldı. Bağımsız olan, ancak bir hafta önce AKP’ye geçen Murat Sesli, "Herkül’ün kaldırıldığı yere ise, Kurtuluş Savaşı’nda düşmana karşı mücadele eden Alemdar Gemisi’nin Ereğlili olan 7 mürettebatını simgeleyen anıt yapılacak" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 10:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Can İZCİOĞLU IP: 88.227.195.xxx Tarih : 13.09.2008 23:38:41

Bu haberinizi okuyalı çok uzun zaman oldu ancak haala heykelle ilgili bir kıpırdanma göremedik, bu haberi takip edebilirmiziniz, mürettebat heykelini merak ediyoruz. Teşekkürler