3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Heyelan korkuttu!

ZONGULDAK'TA HEYELAN KORKUTTU

Zonguldak'ta, spor salonu inşaatının üst kısmında heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle beş katlı bir apartman yıkılma tehlikesi yaşarken, apartman boşaltıldı.

Zonguldak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan spor salonu inşaatının üst kısmındaki bölgede heyelan oldu. Heyelanın ardından beş katlı Sekizler Apartmanı da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, apartmanda oturanlar ne olduğunu anlayamadan kendilerini dışarı attı. Haber verilmesi üzerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi ekipleri, heyelan bölgesinde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonunda apartmana oturulamayacağı yönünde rapor verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, binanın alt tarafında yapılan inşaattan dolayı istinat duvarında çatlak meydana geldiğini belirterek "Alt tarafı kaymış. Biz gerekli tutanakları tuttuk. Vatandaşları binadan tahliye ediyoruz. Evlerini boşaltacaklar. Kalacak yerleri olmayanları misafirhanelere yerleştireceğiz. Daha önce vatandaşların başvuruları olmuş. Adli makamlar karar verecektir" dedi.

Alt tarafta bulunan apartman yöneticisi Metin Kahveci de, bu inşaat başladığından beri özellikle istinat duvarlarının sağlam yapılmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Alt kısımda bir mağara var. Bu mağara daha önce doldurulmaya çalışılmış. Burada kaygan zemin vardı. Biz bunu yetkililere söyledik. Kesinlikle şikayetçi olacağız. Bizim arazimizin yarısı bu olayda göçmüş oldu. Burada toplam 23 aile var. Şu an bizim binanın tehlikesi yok. Ama burası kaydığı sürece bizim binada tehlike altındadır."

Havva Avcı da, "İçeriden bir ses geldi. Ben bir şey oluyor dedim. Dışarı çıktım baktım heyelan olmuş. Ne yapacağımızı bilmiyoruz? Kapıda kaldık" diye yakındı.

ZONGULDAK'TA HEYELAN KORKUTTU
ZONGULDAK'TA HEYELAN KORKUTTU
ZONGULDAK'TA HEYELAN KORKUTTU
ZONGULDAK'TA HEYELAN KORKUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 18:43:00
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 18:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?