5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Hijyenik olmayan fırınlara ağır cezalar geliyor

Daha öncede yapılan ihbar ve rutin denetlemeler sonucunda ceza kesildiği belirtilen fırın ile ilgili "Ekmeklerin arasında fare pisliği var" ihbarı üzerine Tarım il müdürlüğü, sağlık müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından baskın yapıldı.

Ekiplerin fırında yaptığı incelemelerde sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapamadığı tespit edilen fırın hijyenik kurallara uymaması ve teknik yetersizlik sonucu tutulan tutanakla üretim izni durduruldu. İçerideki koşulların üretime hazır hale getirilebilmesi ve inşaatının tamamlanabilmesi amacıyla valilik tarafından şartlı izin verilen fırının bir taraftan inşaat yapılırken diğer taraftan da ekmek üretilip satılması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Fırın ile ilgili yasal işlemlere başlanacağını belirten Yusuf Akın, "Fırında üretim yapılabilmesi için yasaların öngördüğü koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu fırına yapılan baskında koşulların yetersiz olduğu gözlenmiş ve tutanakla üretim izni durdurulmuştur. Koşulları yerine getirdiğinde üretim izni ve sicil kaydı verilerek yeniden üretime başlayabilecektir. Fırın sahibinin Zonguldak Valiliği’ne yaptığı müracaatlar sonucu inşaatının tamamlanabilmesi, içerideki boya ve badana yükümlülüğünü yerine getirebilmesi amacıyla fırının açılmasına şartlı izin verildi. Belirtildiği gibi bir taraftan İnşaatı sürdürürken ekmek üretip satması kesinlikle yasaktır. Doğruysa yasaların gerektirdiği kanunu işlem ve cezalar uygulanacaktır" dedi.Akın, ayrıca fırına koşulları tamamlamadan üretime başladığı tespit edilirse yaklaşık 3 milyar civarında para cezası kesileceğini ve fırın sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti

İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 01:30:42
Güncelleme :24 Ekim 2004 Pazar 09:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?