3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hırsız kameraya yakalandı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde polis, bir bankamatikte unutulan kartın hesabından para çekerek kaybolan kişiyi, güvenlik kamerası görüntülerinden yakaladı.


Edinilen bilgiye göre, Alaplı ilçesinde bir bankanın önündeki bankamatikten para çekmek için işlem yapan R.Ç., işi bittikten sonra bankamatikte kartını unutarak ayrıldı. Bir müddet sonra kartının olmadığını fark ederek bankaya gelen R.Ç., hesabını kontrol ettirdiğinde 775 YTL parasının çekildiğini anlayınca polise başvurdu. Bankanın güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, bankamatik faresine görüntülerden ulaştı. Görüntülerde, R.Ç.nin bankamatikte işlem yaptığı sırada arkasında bekleyen S.S., sıra kendisine geldiğinde kendi kartını bankamatiğe yerleştirmeye çalışıyor. Bu sırada R.Ç. de, bir süre bankamatik önünde düşündükten sonra ayrılıyor. Kartını bankamatiğe yerleştiremeyince, içeride bir kartın bulunduğunu gören S.S., kartın hesabından 3 ayrı dilimlerde toplam 775 YTL parayı çekerek cebine atıyor. Kendisini bekleyen bir yakını ile kameraya yakalandığını fark etmeden parayı çeken S.S., bankamatiğin önü diğer müşterilerle kalabalık oluştuğunda, kendi kartıyla işlem yaptığı görülüyor.


Polisin görüntülerden kimliğini tespit ederek kısa sürede yakaladığı S.S. ifadesinde, "Bende para çekecektim. Kendi kartımı takmaya çalışırken içeride kartın olduğunu ve içinde de para olduğu görünce dayanamadım. Hazır parayı görünce şeytana uydum" dedi. S.S., ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?