3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hizmet taleplerine olumlu sonuç

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Aydın Memük ve beraberindekiler Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ve ilgili bakanları ziyaret ederek ilçedeki hizmetler hakkında taleplerde bulundu.


AK Parti Zonguldak Millet Vekili Fazlı Erdoğan'ın Ankara'da katılımıyla Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eren, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Coşkun, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yalçın'ın gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, ilçedeki hizmetler hakkında taleplerde bulunuldu. Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı yazılı olarak yaptığı açıklamada bilgiler verdi.

Yazıcı, hizmet talepleri ile ilgili olumlu sonuçlar alındığını kaydetti. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve bazı bakanlıkların ziyaret edildiğini bildiren Yazıcı, Alaplı ilçesi için çözüm bekleyen öncelikli sorunları ile ilgili taleplerimin bir kısmının karşılandığını, bir kısmının da karşılanması için de gerekli girişimlere başlanıldığını vurguladı.TBMM Başkanı Toptan'ın girişimiyle ilçede çeşitli çalışmaların başladığını kaydeden Yazıcı sözlerine şu şekilde devam etti:


"Ziyaretlerimiz neticesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın girişimleriyle, ilçemiz Okçular köyü mevkiinde inşaatı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden 262 adet TOKİ konutunun hak sahiplerine teslim edilme sürecinin hızlandırılması sağlandı, geçici kabul süreci de başlatıldı. TOKİ konutlarındaki hak sahiplerimizin Kurban Bayramı'na kadar konutlarına taşınmasının sağlanacağı bilgisi verilmiştir. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile yapılan görüşmede, ilçemiz 690 Evler semtindeki çim futbol sahasının tribün ve soyunma odaları inşaatına en kısa sürede başlanması için söz alınmış, gerekli yazışmaların yapılması sağlanmıştır. Çim futbol sahasının gerekli donanımlarının yapılmasıyla birlikte ilçemiz futbol takımları maçlarını bu sahada oynamaya başlayacaklardır. Yapılan görüşmeler neticesinde inşaatı tamamlanan ilçemiz Hükümet Konağı'nın çevre düzenleme çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla ödenek çıkarılması sağlanmıştır.

Belediyemizce yapılacak çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hükümet Konağı en kısa sürede hizmete açılacaktır. Ankara'daki temaslarımız neticesinde ilçemiz Devlet Hastanesi bünyesinde yapımı devam eden ve kaba inşaatı tamamlanan Diyaliz Ünitesi'ne 200 bin YTL inşaat maliyetleri, 175 bin YTL de iç donanım maliyetleri olmak üzere toplam 375 bin YTL ödenek çıkarılması sağlanmıştır."

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 19:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?