3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hollanda'ya römorkor

Kdz. Ereğli DTO Başkanı İrfan Erdem'in sahibi olduğu Azim Tersanesi'nde Hollandalı bir firma için yapılan römorkör denize indirildi.
 

Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İrfan Erdem'in sahibi olduğu Azim Tersanesi'nde, Hollandalı Kooiman ve İskes Towing And Salvage BV firması için inşa edilen 32 metre uzunluğundaki, 80 BPT'lik Ginger adlı römorkör düzenlenen tören ile denize indirildi. Azim Tersanesi'nde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Osman Ekşi, Hollandalı firma yetkilileri, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tören öncesinde kısa bir konuşma yapan DTO Başkanı İrfan Erdem, aynı firma için yapılan ikinci römorkör olduğunu belirterek, tüm tersane çalışanlarına teşekkür etti. Hollandalı firma yetkilisi ise Türkiye'de yaşanan olumsuz koşullara rağmen iyi bir işbirliği içerisinde olduklarını ifade ettiği İrfan Erdem'e teşekkür etti. Ardından bir konuşma yapan Kaymakam Ekşi de Erdem'i bölgeye yaptığı yatırımlardan ötürü kutladı. Konuşmaların ardından Ginger adlı römorkörün gövdesinde kırılan şampanya ile Ginger, denize indirildi.


İlk anda kızakların kayaya oturması nedeni ile gövdesinin tamamı su ile buluşmayan Ginger, denizdeki römorkörler yardımı ile denize indirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 20:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?