2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Hükümete karşı eylem kararı

Zonguldak’ta siyasi parti başkanları bir araya gelerek, bölgenin sorunları hakkında hükümete karşı eylem kararı aldı. Mer Otel’de bir araya gelen 11 siyasi parti il başkanı, bölgenin sorunlarını ele alarak, eylem planı hazırladı.

Toplantıya, CHP İl Başkanı Ali Koçal, DYP Enver Cevahir, MHP İl Başkan Yardımcısı Metin Ayan, DSP İl Başkanı Cihan Yılmaz, Hür Parti İl Başkanı Münevver Küçükertunç, İP İl Başkanı Niyazi Işık, Genç Parti İl Başkanı Ali Sağır, ÖDP İl Başkanı Mustafa Akgün, Saadet Partisi İl Başkanı Şahin Kalça, ANAP İl Başkanı Yüksel Çelik ve SHP’den yönetici Yüksel Sucu katıldı.

CHP İl Başkanı Ali Koçal yaptığı açıklamada, "Öncelikli olarak Zonguldak’ta 2.5 yıllık AK Parti iktidarının kaybettirdikleri ve kentimizin yararına yapılacak çalışmalar tespit edilip, yapılacak eylem konusunda görüş birliğine varılmıştır. Buna göre, AK Parti İl Başkanlığı ve teşkilatının uyarılması, iktidar ve muhalefet parti milletvekillerinin, vali, belediye başkanları, sendikaları ve diğer kitle örgütlerinin ziyaret edilip hareketlendirilmesi, salon toplantıları ve mitingler tertiplenip desteklenmesi kararı alınmıştır" dedi.

Yapılan toplantıda, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu (TTK) küçültme çalışmaları ve kuruma işçi alınmaması, Erdemir’in satışa çıkartılması, Zonguldak’ın teşvik kapsamına alınmaması, KEDAŞ ve Köy Hizmetleri’nin kapatılması, MTA ve ÇATES’in küçültülmesi, duble yol ve hava alanı problemleri gibi birçok konunun ele alındığı bildirildi. Ali Koçal, ayrıca bu sorunlar hakkında açıklama yapan sivil toplum kuruluşlarına destek verme kararı aldıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 21:10:09
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 13:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?