3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hürriyet Treni Zonguldak'ta

Hürriyet Gazetesi ve TCDD'nin ortaklaşa organize ettiği "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında yola çıkan Hürriyet Treni Zonguldak'a geldi.

Hürriyet Gazetesi'nin kuruluşunun ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Beyannamesi'nin kabul edilişinin 60. yıldönümleri nedeniyle insan haklarına dikkat çekmek için Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) ortaklaşa düzenlediği proje kapsamındaki 'Hürriyet Treni', Zonguldak Garı'na geldi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Ünsal, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Baki Aydınalp treni ziyaret etti. Vali Yardımcısı Ünsal, Hürriyet Gazetesi Kurumsal iletişim Müdürü Evrim Sümer'e çiçek takdim etti. Sümer, Vali Yardımcısı Ünsal'a, 12 Şubat 1948 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin 1. sayfasından hediye etti. Hızlı ve modern tren projeleri hakkında bilgi alan Ünsal gardan ayrıldı.

Akbank Çocuk Tiyatrosu ekibi ise çocuklara tiyatro gösterisi sergiledi. Elindeki pankartlarla trene destek veren Osman Açıkgöz (68) isimli bir vatandaş, Atatürk'ün memleketinin Zonguldak olduğunu ifade edip, Hürriyet Treni önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 15:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?