3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İçim yanıyor deyip itfaiyeyi arıyorlar

Baca, çatı yangınlarının arttığı kış mevsiminde Zonguldak'taki itfaiyeciler asılsız ihbarların yanı sıra ilginç ihbar da cevap vermek zorunda kalıyor.


110 yangın ihbar hattını günde çok sayıda bayan, erkek, öğrenci yada sarhoş arayarak, asılsız ihbarlarda bulunuyor. Genelde bayanların taciz eden konuşmalarıyla uğraşmak zorunda kalan santral görevlileri, bazı erkeklerin saati, sarhoşların günü, öğrencilerin de itfaiye aracının rengini soran telefonlarına da cevap vermek zorunda kalıyor.


Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Santral görevlisi Lütfi Öztürk, 18 yıldır yaptığı görevi boyunca birbirinden ilginç telefonlar aldığını söyledi. Öztürk, telefon bayanların genelde, “Canım sıkıldı, ne yapabilirim?, Ben arayacağım siz konuşacaksınız, içim yanıyor, söndüreceksiniz, yanıyorum, yetişin” diye ihbarda bulunduğunu söyledi.


Bazı öğrencilerin ise okuldaki ankesörlü telefonlardan arayarak, “Şu anda hangi yangınları söndürüyorsunuz?, itfaiye aracı neden kırmızı?” gibi sorular sorduklarını anlatan Öztürk, erkeklerin ise genelde saati sorduğunu ve asılsız ihbarlarda bulunduğunu kaydetti. Sarhoşların ve gençlerin genelde telefonu açarak küfürler savurduğunu söyleyen Öztürk, en iyi durumda ise günü sorduklarını kaydetti.

Genelde yangın anlarında gelen telefonların bıktırdığını vurgulayan Öztürk, “Bir keresinde bir erkek şahıs aradı. 'Babam öldü' dedi. Bende cenaze aracı isteyecek diye gayet ciddi bir şekilde 'başınız sağ olsun' dedim. Konuşmamı tamamlamadan telefondaki şahıs, “Annemin içi yanıyor' diyerek itfaiye aracı istedi. Artık bu ihbarlar bizi çileden çıkarıyor. Bu tür ihbarlar, genelde yangınların olduğu dönemlere denk geliyor. Çekilmez hale dönüşüyor. Çok kişinin numaralarını tespit ediyoruz” dedi.
Zonguldak İtfaiye Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım'da, aranan numaralar gizlense bile numaraların buraya düştüğünü hatırlattı. Asılsız ve taciz ihbarları ile personelin zamanı çalındığı gibi olası yangınlara müdahaleyi de geciktirdiği belirten Yıldırım, bir çok ihbarcının numarasından ulaşarak ikaz edildiğini tekrar edilmesi halinde ise hukuksal işlemlere başlanacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 12:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?