3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İçme suyu sondajı başlıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi belediye meclisinin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda, su rezervlerini artırabilmek amacıyla iki adet daha içme suyu kuyusu açılması için yetki verilen İller Bankası, çalışmalara gelecek günlerde başlayacak.


İller Bankası Şantiye Şefi Jeoloji Mühendisi İlker Bektaş ve Sondör-Tekniker Hayri Özkan, belediyeyi ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eren ve Fen İşleri Müdürü Hamza Demir'le içme suyu kuyusu açılması için başlayacak olan sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi ve fikir alışverişinde bulundu.

Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, ilçenin su rezervlerini artırabilmek amacıyla iki adet daha içme suyu kuyusu açılması için, Belediye Meclisi kararıyla İller Bankası'na yetki verildiğini hatırlatarak, İller Bankası'ndan ilçeye gelen teknik heyetin bu hafta içinde sondaj çalışmalarına başlayacağını bildirdi. Yazıcı, İller Bankası teknik ekibinin sondaj çalışmaları süresince belediyenin sosyal tesislerinde konaklayacağını ve açılacak iki adet içme suyu kuyusunun da içme suyu şebekesine dahil olmasıyla ilçenin uzun vadede su sıkıntısı çekmeyeceğini ifade etti. Yazıcı, sondaj çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 19:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?