3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

“İdam geri gelsin”

YORULMAZ, “İDAM GERİ GELSİN”

Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Diyarbakır’daki hain saldırının ardından idamın geri gelmesi gerektiğini ifade etti.

Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz Diyarbakır Silvan’da yüzünü bir kez daha gösteren ve 13 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hain saldırıyı nefretle kınayarak, idamın geri gelmesini istedi.

İdamın tekrar geri gelmesi gerektiğini, ifade eden Yorulmaz, “Tabii bu Türkiye’deki şehit ailelerini bir kere daha ağlatmış oldu. Türkiye Cumhuriyetinin ve Silahlı Kuvvetlerin başı sağ olsun. Bu dünkü olay gerçekten üzmüş durumda, daha da kötü olduk çünkü biz 20 yaşında çocuklarımızı kaybettik. Bu konu benim kanaatimce Kürt sorunu da değil, çünkü bu ülkede şuan ki iktidarımızın hükümetin devletin içerisinde onlardan fazla milletvekili var. CHP’ye de bakıldığı zaman onlardan gene fazla milletvekili var. Burada bir Kürt sorunu yok burada Avrupa’nın bir oyunu var. Bu oyunu da Silahlı Kuvvetler ve Başbakanımız bir araya gelip bu işi çözmeleri lazım. Şimdi herkes şöyle söylüyor. Efendim şimdi bizim Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da bizimde dedemiz var diyor. Benimde dedem herkesin dedesi var. Ama buraya bir çare bulmak lazım, Bu bir Kürt sorunu değil, bunu bir an evvel devletimizden Başbakanımızdan yeniden idamın geri gelmesi, Polis ve asker vuranların derhal darağacına çekilecek. 24 saatte de biter bitmesi lazımdır. Yarın Zonguldak’a gelen şehidimizi defnettikten sonra şehit aileleri katılacak buna, defnedildikten sonra Pazartesi günüde Ankara’da Genel Merkez’de toplantı yapacağız. Bir kere daha söylüyorum herkesin başı sağ olsun. İnsanların ve 20 yaşında çocuğunu verenlerin sabrı kalmamış durumda. Hiçbir siyasi de şehit ailelerine uğrayıp biz idamı kaldırıyoruz da demediler. Ben tekrar idamın geri gelmesini istiyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 18:11:03
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 18:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?