3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İftar çadırına yoğun ilgi

Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Esnafı işbirliği ile belediyeye ait açık otoparkta kurulan iftar çadırında Zonguldaklı vatandaşları ilk gün orucunu açtı.


Ramazan Ayı nedeniyle Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Esnafı tarafından iftar çadırı kuruldu. Ramazan Ayı'nın ilk gününde Zonguldak halkı okunan akşam ezanı ile birlikte ilk gün oruçlarını açtı. Çadırdaki iftara, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcıları Ender Gürcan, Abdulbaki Aydınalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Refik Bulut ve katılanlar iftar öncesi dua etti. İftarda açılan oruçların ardından Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Zonguldaklı esnaf Ömer Gülay konuşma yaptı. Başkan Gonca konuşmasında çadırın Ramazan Ayı boyunca açık olacağını ve 800 kişiye yemek verileceğini belirtti. Gonca, "Bugün Ramazan Ayı'nın 1. günü. İlk iftarımızı iftar çadırımızda yapıyoruz. Ramazan Ayı'nın herkese birlik ve beraberlik getirmesini diliyoruz. Ben esnaf arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu iftar çadırımızda 30 gün boyunca 800 kişiye yemek verilecektir. Buradan tekrar herkesin Ramazan Ayı'nı kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Esnaf Ömer Gülay ise konuşmasında şunlara yer verdi:
"Ramazan Ayı'nda esnaf arkadaşlarla ve belediye işbirliği ile çadırı kurduk. 5 senedir bu çadırı kuruyoruz ve 5 bin yılda olsa bu çadırı kurarız. Mutluluk duyuyoruz, bıkkınlık duymuyoruz. Herkesin Ramazan Ayı'nı kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 13:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?