6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

'İhmal' iddiası!

MANTARDAN ZEHİRLENEN İREM'İN İHMAL SONUCU ÖLDÜĞÜ İDDİASI

Zonguldak'ta yediği mantardan zehirlenerek hastaneye kaldırılan ilköğretim okulu öğrencisi İrem Yağcı'nın ihmal sonucu öldüğü öne sürüldü.

Üzülmez Mahallesi'nde ikamet eden İrem Yağcı, (12) Kurban Bayramı'nın 4. gününde evde aniden fenalaşarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Mantardan zehirlendiği tespit edilen İrem'e müdahale yapıldı. Durumu ağırlaşınca Ankara'ya sevk edilmesi kararlaştırılan İrem Yağcı, Bolu'daki Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. İrem'in, Zonguldak'taki Tıp Fakültesi'nde ve Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nde yer olmadığı için Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.

Hasta nakil ambulansında görevli şoförün izinli olduğu iddiasıyla yaklaşık 4 saat sürücünün gelmesinin beklendiği de öne sürüldü. Geçici sürücü bulunmasının ardından görevli teknisyenin hamile olması nedeniyle İrem'e müdahale edemediği de iddialar arasında yer alırken, İrem Yağcı'nın art arda gelen ihmaller sonucu hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan'ın talimatıyla başlatılan soruşturma sonrasında 112 Acil Başhekimi istifa ederken, 2 çocuklarından birini kaybeden aile Adli Tıp'tan gelecek raporu bekliyor.

Bu arada İrem'in sevenleri, sanal arkadaşlık sitesi Facebook'ta grup açarak, taziyelerini yayınladı. İrem'in fotoğraflarının yer aldığı sitede olayın sorumlularının bulunması istendi. İhmalle ilgili iddialar ise şöyle sıralandı:

"30 Kasım 2009 tarihinde saat 11.30 sularında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne mantar zehirlenmesi şüphesi ile gelen 12 yaşında çocuk hasta İrem Yağcı için saat 12.30 itibari ile 112 Acil Komuta Merkezi aranarak, Üniversite Hastanesi'nde, Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisleri'nde yer olup olmadığı soruldu. Yer olmadığı için Adapazarı, Düzce, İstanbul'da ki hastaneler arandı. Buralarda da yer olmadığı için saat 15.30'da Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde yer bulunarak sevk yapıldı. Atatürk Devlet Hastanesi'ne konuşlanmış sevk ambulanslarının birinde stepne olmadığı, birinin baskı balatası sıyrık olduğundan 112'de bulunan ambulanslardan stepne sökülerek yer değiştirilmek istenmiş ancak başarılamamış. En son 112'de bulunan ambulanslardan biriyle hasta saat 18.00'de hastaneden alınarak Ankara'ya yola çıkmış. Ambulansta doktor bulunması gerekirken doktor yoktu. Hasta, doktor kontrolünde değil acil tıp teknisyeni ile sevk edildi. Acil tıp teknisyeni bayan görevlinin aynı zamanda 6 aylık hamile olması da tartışma konusu oldu."

MANTARDAN ZEHİRLENEN İREM'İN İHMAL SONUCU ÖLDÜĞÜ İDDİASI
MANTARDAN ZEHİRLENEN İREM'İN İHMAL SONUCU ÖLDÜĞÜ İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 15:48:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 15:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CENGIZ COSKUN IP: 213.189.161.xxx Tarih : 4.01.2010 02:50:58

Bu olayin yasandigi tarihtede yazmistim.Burada alti ustu zehirlenme olayindan korpecik bir kiz cocugu hayatini kaybediyor.Zonguldaktaki hastaneleri gectik vay efendim geredede,adapazarinda,Istanbuldaki hastanelerde yer yokmus kucucuk bir kiz  ne yazikki olume terkedilmistir.Gerekli mudahaleler yapilmamis ve de cocuk yasamini yitirmistir.Vay ambulansin soforu iviri ziviri.Niye Bolge komutanliginin helikopteri vs de devreye girebilirdi niye yardim istenmedi?Ayrica anlamadigim zehirlenme vakalari illaki bolge disina sevkmi gerektiriyor?Yetkililerin adalete hesap vermesi gerekir.Bundan buyuk skandal mi olur hemde bu yuzyilda bu teknolojik imkanlarda?Bu aciyi bu cocugun kederli ailesine yasatanlara adalet gereken cezayi verecektir vermelidir.Sn Zonguldak vekillerimiz ilcelerde vs dernek ve acilislarda ahkam kesmekle olmuyor gorun memleketin halini.Saglik skandaliana kulak verin.Yazik gunahtir bu millete bu muameleyi reva gorenlere.Bu konuda ihmali olanlar adalete hesap vermelidir...saygilarimla cengiz coskun/bruksel