3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İki ay sonra cesedi bulundu

Zonguldak'ta, yaklaşık iki ay önce kanalizasyona düşen bir kişinin cesedi, iki ay sonra güçlükle çıkarıldı.


Zonguldak'ın Çatalağzı beldesi Doğancılar Mahallesi'nde ikamet eden Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli 52 yaşındaki Baki T., 2 Ekim 2008 de ortadan kayboldu. Alkollü olduğu belirtilen Baki T., Çatalağzı beldesi Gaziosmanpaşa Caddesi Zübeyde Hanım sokakta demiryolundan geçerken kanalizasyon çukuruna düştü. Eşi ve çocukları tarafından aranan
Baki T.'den bir haber alınamadı.


Baki T.'nin cesedini görüp polise bildiren görgü tanığının eşi olayı şöyle anlattı: "Yaklaşık 3 gün önce müthiş bir yağmur yağıyordu. Bu yağmurda kanalizasyonların tıkanıp evlerimizin sular altında kalmaması için eşim kanalizasyonları temizlemeye başladı. Suların gidip gitmediğini son kez kontrol ederken suyun sürüklediği bir şey görmüş. Gördüğünü insan ayağına benzetiyor. Ama tam anlayamamış. Battaniye yorgan gibi bir şey olabilir diye düşünüyor. Ama yine de komşulara söyledik. Sonra da belediye zabıta ekiplerine olayı anlattık. 'Battaniyedir, yorgandır bulandırmayalım' deyince fazla olaya önem vermedik. Sular çekildikten sonra tekrar zabıtaya bildirdik. Polise haber verildi. Kanalizasyonun çıkış noktasında sıkışmış bir ceset olduğu görüldü." 400 metre sürüklenen ve kanalizasyonun çıkış noktasında sıkıştığı görülen ceset, polis ve zabıta ekipleri tarafından uzun süren bir çalışma sonrası çıkarılarak ceset torbasına konuldu. Cesedi çıkarma çalışmalarını çevredeki elektrik santralinde çalışan Çinli işçilerde ilgiyle izledi. Cesedin yüzünün tanınmaz halde olduğu, çürüdüğü görüldü. Ağır koku nedeniyle olay yerinde çalışma yapan ekipler maskeyle çalıştı. Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim de eliyle burnunu kapatmak zorunda kaldı.


Çıkarılan cesedin Baki T.'ye ait olduğu belirlendi. Baki T.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 18:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?