3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İki hastane birleşecek mi?

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, hastanelerin birleştirilmesi ile ilgili bazı sorunların ortaya çıkacağını söyledi.


Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Zonguldak’ta bulunan iki hastanenin birleştirilmesinin ardından kamuoyunun ve çalışanların aydınlatılmaması nedeniyle çalışanlar üzerine olumsuz etkiler olduğunu belirtti. Birleşme kararının bir çok problemi de beraberinde getireceğini söyleyen Uysal, “Şehir merkezi dikkate alındığında her iki yakada konuşlanmış olan Atatürk ve Zonguldak Devlet Hastaneleri vatandaşlarımızın en az problemle ulaşabildikleri güzergahlar üzerindedir. Birleşme sonucunda hangi hastane olursa olsun hizmete son verilecek branşlar olacağından bir çok problem yaşanacaktır.

Herhangi bir hastanede acil servis hizmetinin sonlanması durumunda Zonguldak’ta Gazipaşa Caddesi’nde yaşanan trafik problemi kadırga yokuşunda her hafta meydana gelen tıkanmalar göz önüne alındığında, acil hastaların hastanelere zamanında ulaşamaması geri dönülmez sağlık ve hayati sorunları da beraberinde getirecektir. İlimizin en köklü hastanesi olan Zonguldak Devlet Hastanesi bu birleşme sonucunda tavsiye edilerek adı gibi verdiği hizmetlerin ortadan kalkması kaygı vericidir.

Her iki hastanede hizmet alımı yöntemi ile çalışan onlarca şirket elemanının işten çıkarılması da birleşme kararından sonra ortaya çıkabilecek olumsuzlukların başında gelmektedir. Hastanelerin birleştirilmesinin gerekçesi olarak, her iki hastaneye ait mevcut binaların, tıbbi teknolojik donanımı, uzman tabip ve diğer sağlık insan gücü kaynaklarının rantabl kullanılarak sağlık kurumlarının daha etkin, verimli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti verebilmelerinin sağlanması, gösterilmektedir” dedi.


Daha kaliteli, etkin ve verimli bir sağlık hizmetinin sunumunun herkesin ortak arzusu olmakla sadece hastanelerin birleştirilmesi yoluyla bunun sağlanmasının mümkün olmayacağını ifade eden Abdurrahman Uysal, “Hastaneleri birleştirme yerine sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak için genel stratejiler belirleyip ona göre planlamalar yapılması kamu yararı ve hizmeti gerekleri bakımından daha uygun olacaktır.

Bu itibarla, Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin birleştirilerek hizmetlerin ‘Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ adı altına yürütülmesini öngören Sağlık Bakanlığı’nın kararını yargıya taşıdık. Amacımız her iki hastanesinin de vatandaşlarımıza yıllardır vermiş olduğu sağlık hizmetine devam etmesidir” diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 19:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?