3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İl Başkanları birarada

Zonguldak'ta siyasi parti il başkanları, AK Parti İl Başkanı Celil Uzun'un davetiyle biraraya geldi. İl Başkanı Uzun, 2 yıldır yatırımların gelmesi için yaptıkları çalışmaların meyvesini toplamaya başlayacaklarını kaydetti. 

AK Parti İl Başkanı Celil Uzun'un davetiyle öküşne çay bahçesinde biraraya gelen 10 siyasi parti il başkanı, endişelerini ve beklentileri dile getirdi. Toplantıya, Hür Parti İl Başkanı Münevver Küçükertunç, SHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Tunç, DSP İl Başkanı Ahmet Kuz, Genç Parti İl Başkanı Ali Sağır, Saadet Partisi İl Başkanı Şahin Kalça, CHP İl Başkanı Ali Koçal, ANAVATAN İl Başkanı Yüksel Çelik, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ve DYP İl 2. Başkanı Yakup Apdioğlu katıldı. 

Tamamen siyasetin dışında Zonguldak'ın sorunlarını tartışmak için biraraya geldiklerini kaydeden Uzun, "Zonguldak'ın geçmişten gelen çok büyük sorunları var. Geçmişe bakmadan, eleştirmeden, bu sorunları birlikte çözmeliyiz. Zonguldak'ta diğer siyasi parti il başkanları bize gerektiğinde destek vermiştir. Zonguldak kamu yatırımları itibariyle 12. sıraya gelmiştir. Hedefimiz 10. sıraya ilerlemektir. Şehrimizin en büyük sorunu istihdamdı ve bölgemiz göç veriyordu. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 200 işçi alınmasıyla göç tersine dönmüştür. Ama istihdam veya göç sorununun sadece TTK'ya işçi alımıyla çözülemeyeceğini biliyoruz. Onun için istihdam alanlarını genişletmek istiyoruz. 2 yıla yakın bir zamandır yürüttüğümüz bazı projelerle Zonguldak'ın önünü açmaya çalışıyoruz. Çaycuma ve Ereğli ilçelerindeki organize sanayi bölgelerini kurumsallaştırmak için 8 milyar YTL ödenek çıkartılmıştır. Zonguldak'ın bir önemli kazancı da Karaelmas Üniversitesi olacaktır. Bu yıl üniversiteye 8 milyon YTL yatırım yapılmaktadır ve önümüzdeki yıl bu yatırım 12 milyon YTL'ye çıkacaktır. Öğrenci sayısı 26 bin civarındayken bu sayıyı 40 binlere çıkarmayı hedeflemekteyiz. 20 yıla yakın Filyos Projesi çeşitli siyasetçiler tarafından dillendirilmiş ancak hiçbir şey yapılmamıştır. Bugün bu vadiye 3 şirket talip olmuştur. Bu teklifler değerlendirilmektedir" dedi. 

Toplantıda diğer siyasi parti il başkanları da, Zonguldak ile ilgili öneri ve görüşlerini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 16:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih durmuş IP: 88.247.29.xxx Tarih : 22.09.2006 01:06:50
özlenen tablo.tüm katılanları ve organize edenleri kutluyorum.çalışmanın samimi bir ortamda ve sürekli olmasını temenni ediyorum.