3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İl ve ilçedeki vakıf başkanları toplandı

Zonguldak il ve ilçelerdeki vakıf başkanları değerlendirme toplantısı için bir araya geldi.


Vakıflar Zonguldak Şube Müdürü Ahmet Öztürk ve beraberinde Zonguldak merkezde faaliyet gösteren vakıf başkanları ortaklaşa değerlendirme toplantısı yaptı. Vakıflar İl Müdürlüğü binasında yapılan toplantıya, Özel Güvenlik Vakfı Genel Başkanı Ali Kaya, Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Başkanı Necmettin Kapıcıoğlu, Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman, Ulu Cami Vakfı Başkanı Temel Küçük, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakıf Başkanı Şenol Altıntaş, M. Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Gürol Sağlam katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak’ta yaptığı hizmetler hakkında bilgiler veren Vakıflar İl Müdürü Ahmet Öztürk şunları şekilde konuştu:
“Zonguldak merkez de 15 mahallede 270 yoksul aileye her gün 750 kişilik 3 kap sıcak yemek ve kişi başına bir ekmek vermeye devam ediyoruz. İlçelerimizden Gökçebey’den 75, Devrek’ten 100, Çaycuma’dan 100, Ereğli’den 125 aileye ve Alaplı’dan 100 aile olmak üzere toplam 500 yoksul aileye kuru gıda yardımı yapıyoruz. Zonguldak merkez ve köylerinden 30 yetim çocuğumuza yetim maaşı bağlanmıştır. Her ay 250 YTL yetim maaşı almaktadırlar. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Lise öğrencilerinden başarılı ve yoksul 100 öğrencimize aylık 50 YTL burs veriyoruz” dedi.


Vakıflar İl Müdürlüğü yeni modern binasının yapılacağını da kaydeden Öztürk, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Zonguldak Merkez Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa caddesi Vakıflar Apartmanı miadını doldurmuş olduğundan yıkılarak, yerine Asma kat dahil 8 katlı Modern bir iş merkezi yapılacaktır. Bu konu ile ilgili olarak Mimari Avan projeleri yapılmış alt yapısı tarafımızdan hazırlanmış olup diğer işlemler için bölge müdürlüğümüze sunulmuştur.”


“YENİ ÇIKAN KANUNLARLA KOLALIKLAR SAĞLANMIŞTIR”
“Vakıflar kanununun yürürlüğe girdiğini ve bu sayede kolaylıklar sağlanmaya başlanıldı. 5737 sayılı Vakıflar Kanunu 27 Şubat 2008 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu konunla Vakıf kurma kolaylaştırılmış, vakıfların şirket kurma, şube açma gibi konularda kolaylıklar getirilmiştir. Yeni vakıfların safi kazançlarından her yıl ödenen yüzde 5 teftiş ve denetleme payı alınması uygulamasına son verilmiştir. 2001 yılında yürürlüğe giren Medeni Kanunun 101. maddesi ile ‘Vakıflarda üyelik olmaz’ kanunu ile o yıldan bu güne kadar vakıflarımızın bir çoğu üye yapamadıkları için faaliyetlerini yapamaz duruma gelmişlerdi. Söz konusu Kanun Anayasa Mahkemesince kaldırılmış olup, Vakıfların önü açılmıştır”
Ayrıca, Zonguldak Merkezde faaliyet gösteren özellikle Özel Güvenlik Vakfı Genel Başkanı Ali Kaya, Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Başkanı Necmettin Kapıcıoğlu, Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman, Ulu Cami Vakfı Başkanı Temel Küçük, Karaelmas Üniversitesi Vakıf Başkanı Şenol Altıntaş, M. Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Gürol Sağlam ile birlikte dayanışma içinde olduklarını söyleyen Öztürk, teşekkürlerini dile getirdi.


Toplantının sonunda Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Gürol Sağlam, Vakıflar İl müdürü Ahmet Öztürk’e plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?