2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

İlayda bebekten sevindiren tepki

Yaklaşık 2 haftadır tedavi gördüğü Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Hastanesi'nde makineye bağlı yaşayan İlayda bebek, tedavilere cevap vermeye başladı. Cilt kanseri, hidrosefali, kist ve dev nevüs hastalıkları nedeniyle tedavi gören İlayda Akkol, hastalıklarının ilerlemesi sonucu bitkisel hayata girmişti.

Bir süredir solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren İlayda bebek, yeniden tedaviye cevap vermeye başladı. Bebeğin başındaki benlerin kafa içerisinde de büyüyerek beyni tehdit eder hale geldiğini belirten doktorları, büyümenin durdurulması halinde gerekli tedavi programına devam edilebileceklerini kaydetti.

İlayda bebeğe her gün kan verildiğini belirten anne Peruze Akkol ise, "Yaklaşık bir hafta içerisinde kızıma 10 ünite kan verildi. Her gün kan lazım oluyor. İlk günler bulmakta zorluk çekmedik. Ama artık kan gurubu tutan kişileri bulmakta zorlanıyoruz. O RH (+) kan grubuna sahip ve bebeğime kan vermek isteyenlerin 0 535 830 57 23 numaralı telefondan bize ulaşmalarını istiyoruz" dedi.

Bebeğin, çekilecek MR'ları sonrasında makineye bağlanmadan yaşamını sürdürebileceği kanaatine varılması halinde, Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 13:34:41
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 13:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Peruze AKKOL'un Kardeşleri Sait-Selim-Fatih-Muhammet IP: 85.106.172.xxx Tarih : 19.08.2008 21:32:37

BEN PERUZE AKKOL ilayda akkolun annesiyim yazinizi okudum karsilik yazmak istedim okuyunca o günleri hatirladim çok zor günler geçirmistim bebegim gözümün önünde çok acilar çekti elimde görüntüleri var bebegim atatürk devlet hastanesinden zonguldak tip fakültesine yogun bakima diye gitti bebegimi yogun bakima degil servise koydular bebegimin kalp ölümü iki tane çocugun önünde gerçeklesti çocuklarin yaslarida biri bes yasinda biride oniki yasinda ilaydanin yasama sansi yokmus anne karninda cilt kanseri mide kanseri basinda sekiz santim timor bagirsaklari çürümüs ayriyetten basinda hidro sefaliside varmis bunlarin hiç biri ultrasyonda görünmezmi çocuk otopsi olunca diger hastaliklarinida en son ögrenen ben oldum bende sizden buna cevap bekliyorum bebegim televizyonlara çikti diye savcilik kamu davasi açti dava hala arastiriliyor sonuçlanirsa eger tazminat davasi açacam. benim ve bebegimin ve ailemin cani çok yandi zor günlerim oldu elimden gelse hepsini kursuna dizerim ama ben onlar gibi acimasiz olamiyorum oyüzden tazminat davasi açip öcümü almak isiyorum kazanamam biliyorum bizim zonguldaktaki doktorlar avukatlar savcilar hep iç içeler hangi birini birine suçlayayim ben hangi avukata bas vurduysam önce tamam diyorlar sonra bu davadan birsey çikmaz diyorlar ve davadan çekiliyorlar bende insan haklari mahkemesine bas vuracam tazminat davasinida açtigim zaman her seyi avukata verecem miktari avukat koyacak yarisi benim yarisi senin diyecem aslinda bu onlara en hafif ceza mesleklerinden olsalar çok sevinecem okadar kin duyuyorum benimle resmen alay ettiydiler yaptiklarini yazsam çok uzun sürer sormak istediginiz soru olursa memnuniyetle cevaplarim kimseden korkmuyorum yarasi olanlar için diyorum cep telefonum açik görüsmek isteyen arar 05358305723 vatandaslarin beni desteklemelerini istiyorum.bebegim gibi madur durumda olan insalar çok o insanlarin bana dedikleri onlarla bas edemiyecgimi söylüyorlar aslinda dogru bu memlekette parasi olan güçlü oluyor ama sonuna kadar ugrasacam ne pahasina olursa olsun devlete verecek tek canim var onuda alirsalar kizimin yanina tez gitmis olurum -KIZIMA SÖZ VERDIM Kardeşleri olan bizler herkese sevgi ve saygılarımızı sunarız