3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İlçe Tarım'dan çiftçilere eğitim

Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Soğanlı Yörük köyünde “Fındık Yetiştiriciliği ve Seracılık” hakkında eğitim verildi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Soğanlı Yörük köyünde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bir süre önce “Arıcılık ve Çilek Yetiştiriciliği” hakkında yapılan çiftçi toplantılarının ilgi görmesinden sonra köylülerin müracaatı ile İlçe Tarım Müdürlüğü Soğanlı Yörük köyünde bu seferde “Fındık Yetiştiriciliği ve Seracılık” üzerine eğitim verdi.

Verilen derse köylülerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Erkekler fındık yetiştiriciliği hakkında bilgi alırken, derse katılan bayanların seracılık hakkında bilgi aldı. Soğanlı Yörük köyünde gerçekleştirilen dersleri İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Zeki Gök, fındık yetiştiriciliği, gübrelenmesi, fındık hastalık ve zararları hakkında bilgi verirken, seracılık hakkındaki bilgiyi Ziraat Mühendisi İmdat Aydın verdi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Ereğli İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, “İkinci çiftçi toplantısını da yine Soğanlı Yörük köyünde gerçekleştirdik. Çiftçinin ilgisi birinci toplantıya göre daha fazlaydı.

Çevre köylerden katılanlar da oldu. Çiftçilerimiz özellikle fındık gübrelemesinde yaptıkları yanlışları slaytlardan gördüler. Çiftçilerimizin bilinçli tarım yapmaları için çaba gösteriyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?