3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İlçe tarımından denetim atağı

Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından denetimler sıklaştırıldı.

Gıda denetimlerinde halkın sağlığını tehdit eden işyerlerine ceza kesildi.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Tarım Müdürü Hakan Tekin, Ramazan ayı nedeniyle denetlemelerinin sıklaştırıldığını belirterek, halkın sağlığını tehdit eden işyerlerine ceza kesildiğini söyledi. Alaplı ilçesinin de kendilerinin denetiminde olduğunu belirten Tekin, Alaplı ilçesinde de denetimler başlatacaklarını söyledi. Tekin, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte gıda denetimlerimizi artırdık. Ereğli genelinde 40 fırın bulunuyor.

Şimdiye kadar 30'unu denetledik. Denetimlerde bir lokantaya ve süt ürünleri tesisine idari para cezası kesildi. 5179 sayılı Gıda Kanunu çerçevesinde izinsiz faaliyet gösterenlere de 2 bin 140 TL ceza kesiliyor. Alaplı ilçemizde bizim denetimimizde. Alaplı ilçemizde 10 tane fırın var. Burada da denetimlerimize başlayacağız. Ramazan ayı nedeniyle gıda üretimlerinde artış oluyor. Bu nedenle gıda denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Halkımız gıda konusunda fazla duyarlı değil. Bize ihbarlar geliyor. Ama yok denilecek kadar az.

Biz vatandaşlarımızı gıda konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Halkın sağlığını tehdit eden işyerlerinin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ihbar etmesini istiyoruz. Halkın açıkta satılan gıda ürünlerini almamalarını istiyoruz. Dışarıda satılan gıda ürünleri halkın sağlığını bozabilir. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?