3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İlginç ceza

Zonguldak'ta trafik ekipleri, tüm uyarılara rağmen kırmızı ışıkta geçen yayaların oranının yüksek olması nedeniyle ilginç bir ceza yöntemi uyguladı.
 
Polislerin gözleri önünde kırmızı ışıkta geçen yayalara, polis tarafından daha önce meydana gelen kazalar izletildi. 

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri tarafından İçişleri Bakanlığı'nın, "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Yolları Projeleri" kapsamında yayaların trafik güvenliği ve eğitilmesi amacıyla kırmızı ışıkta geçenlere ilginç ceza yöntemi uygulandı. Proje kapsamında yayaların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesini hedefleyen ekipler, trafik ışıklarında kuralları ihlal eden sürücüleri tespit etti. Bazı yayaların dalgın olduğu gözlenirken bazılarının polislere baka baka karşıya
geçmesi ise dikkat çekti. Polis tarafından ekip otosunun yanına çağırılan yayalar, ceza yemenin korkusuyla hata yaptıklarını söyleyerek polislerden özür diledi. Trafik ışıklarında geçen yayalar ekip otosunun yanına çağırılarak dizüstü bilgisayarda kayıtlı daha önceki ilginç kaza görüntüleri ve animasyon izlettirildi. Görüntü izletilmesine şaşıran yayalar görüntüleri izledikten sonra polislere teşekkür etti. Bazı genç yayalarda şehir içinde süratli aracın geçmeyeceğini söyleyerek haklı çıkmak istemeleri gözden kaçmadı. 

Trafik kurallarına sadece araç sürücülerinin değil yayalarında uymak zorunda olduğunu belirten trafik yetkilisi, "Trafik kural ve kaidelerine sadece araç sürücüleri uymak zorunda olduğuna dair düşünenler var. Bu kurallar, yayalar içinde geçerli. Aksi durum sözkonusu olduğunda Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre kırmızı ışıkta geçen yayalara 55 YTL para cezası kesilir. Bu kez kırmızı ışıkta geçilmesi halinde başımıza gelebilecek en kötü olayları gösteriyoruz. Kurallara uyulmadığı sürece para cezası işlemlerine başlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 15:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?