3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İlk ekoturizm oteli açıldı

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Yazıcık köyünde, Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü ile Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle yapılan Türkiye'nin ilk ekoturizm amaçlıpansiyonu hizmete açıldı.


Yazıcık köyünde ikamet eden Sevim-Nuri Osman Şallı çiftinin ahşap yapılı iki katlı evi restore edilerek ekoturizmin hizmetine açıldı.

Açılışa Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Feyza Hepçilingirler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Devrek Kaymakamı Yakup Tat, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Orman Köy İlişkileri Genel Müdürü Murat Balıkoglu, İl Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoglu, Zonguldak Çevre ve Orman İl Müdürü Nazmiye Uzun, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Açılışta konuşan Vali Yavuz Erkmen, "Türkiye'nin ilk ekoturizm amaçlı tesisinin açılışını gerçekleştirmekten çok mutluyum. Bu gün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Ekoturizm amaçlı bu tesisin Türkiye'de ilk defa burada açılışı yapılacak ve inşallah devamı gelecektir. Zonguldak'ta tek geçim kaynağı kömür üretimidir. Ama bunun yanında bölgenin ekonomisine yönelik güzel çalışmalarda yapıyoruz. Türkiye'de bir ilki burada başlatıyoruz. Ekoturizm amaçlı bu tesisimiz ülkeye ve bölgemize örnek olacaktır" dedi.
Protokol, pansiyon açılışının ardından yine Turizm Haftası etkinlikler kapsamında rafting spor sezonunun açılışını gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 01:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?