3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İlk hac kafilesi yola çıktı

İLK HAC KAFİLESİ DEVREK’TEN DUALARLA UĞURLANDI

Zonguldak ve ilçelerinden bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları Devrek’te buluşarak buradan ilahilerle ve dualarla kutsal topraklara uğurlandılar.

Devrek Sanayi Sitesi camiinde düzenlenen uğurlama töreninde hacı yakınları ve hacı adayları duygusal anlar yaşadılar.

2009 yılında hac farizasını yerine getirecek olan Zonguldak, Ereğli, Gökçebey, Çaycuma, Alaplı ve Devrekli 130 hacı adayı Devrek’te bir araya geldi. Düzenlenen porgramın ardından hacı adaylaı karayolu ile Ankara Esenboğa Havalimanı’na hareket etti. Havayolu ile kutsal topraklara gidecek adayları uğurlama törenine Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, Zonguldak Kafile Başkanı Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Zonguldak Esnaf Odaları Başkanı Muharrem Coşkun, Almanya-Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, din görevlileri ve hacı adayları ile yakınları katıldı.

Kafile Başkanı Hüseyin Demirtaş hareketten önce gerek hacı adaylarına gerekse yakınlarına yolculuk proğramı ile ilgili bilgiler vererek, hac vazifesini sorunsuz tamamlanması temennisinde bulundu. Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise hacı adaylarına güle güle gidip gelmelerini isterken, Almanya’dan anne ve babasını kutsal topraklara uğurlamak için Devrek’e gelen Almanya-Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş ise, herkesin bu vazifeyi yerine getirebilmesi için dua etti.

İLK HAC KAFİLESİ DEVREK’TEN DUALARLA UĞURLANDI
İLK HAC KAFİLESİ DEVREK’TEN DUALARLA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 16:47:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 17:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?