3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İlköğretim Haftası çoşkulu kutlandı

İlköğretim Haftası Zonguldak'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören sırasında sıcak havadan bunalan öğrenciler, ellerindeki su dolu pet şişeyle serinlemeye çalıştı.


Zonguldak'ta İlköğretim Haftası nedeniyle Mimar Sinan İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Garnizon Komutan Vekili ve Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Tarım İl Müdürü Yusuf Akın, İl Sağlık Müdürü Öner Güner, daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını okul müdürü Orhan Karakök yaptı. Secaattin Gonca ve Vali Ata da törende konuşma yaparak eğitimin önemine değindi. Tören konuşmalarının yapıldığı sırada sıcaktan bunalan öğrencilerin bazıları gölgeyi tercih ederken okulun 6. sınıf öğrencisi Müge Bayrak elindeki içi su dolu pet şişe ile hem kendini hem de yanında sıra arkadaşını serinletmeye çalıştı. Kazakistanlı öğrenci Ekaterina İsrailova törende okuduğu "Öğretmenin Rüyası" ve Buse Tuncay "Okula Dönmek" aldı şiiriyle izleyenlerin ilgi odağı oldu. Okulun 2. ve 3. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine "Hoş geldin" çiçeği takdim etti.

Okulun folklor ekibinin sergilediği yöresel oyun gösterilerinin ardından Vali Ata ve beraberindekiler sınıfları gezdi. Bilgisayar sınıfını gezen Vali Ata, okul müdürüne sınıftaki bilgisayar sayısını sordu. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin'den Zonguldak'ta 70'e yakın bilgisayar öğretmeni olduğunu öğrenen Vali Ata, sadece bilgisayar öğretmeni değil, diğer öğretmen sayısının da az olduğunu söyledi.
Vali Ata ve beraberindekiler okul kütüphanesini gezdikten sonra tören alanından ayrıldı

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 15:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?