3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İmamlardan 'AB'ye tepki

Türk Diyanet Vakfı Zonguldak Şube Başkanı Nabi Ayyıldız, 11 Mart Cuma günü camilerde okutulan "Allah indinde din İslam’dır" başlıklı hutbe nedeniyle Türkiye’yi ikaz eden Avrupa Birliği’ne (AB) tepki gösterdi.

Türk Diyanet Vakfı Zonguldak Şube Başkanı Nabi Ayyıldız, sendika binasında düzenlenen basın toplantısında, hutbe nedeniyle uyarıda bulunan AB’ye tepki gösterdi. Ayyıldız, "Dindarların birbirlerine saygı göstermesi en az bin yıldır Türk milleti tarafından örnek olacak biçimde yaşanmaktadır. Dünyada bütün semavi dinlerin bir arada olduğu tek ülke Türkiye’dir. Avrupalılar ise aynı dine mensup oldukları halde, dün denilecek kadar yakın bir zamana kadar, mezhepler arası kanlı çatışmalar yaşamış, yaklaşık 200 yıl süren bu çatışmalarda toplam nüfusunun yüzde 20’si ölmüştür. Avrupalıların bundan yeteri kadar ders aldığını zannediyorduk" diye konuştu. Ayyıldız açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Kendi dininden insanları bile göz kırpmadan vahşice öldürmüş olanlar elbette şuur altında bu acıları hatırlayacaktır. Bu marazi halin zaman zaman nüksetmesi mümkündür. Böyle bir nüksetmeyi geçtiğimiz günlerde hep birlikte gördük. Camilerimizde okunan ’Allah indinde din İslam’dır’ başlıklı hutbe nedeniyle AB, durumu hemen fark etmiş, marazi bir depresyonla, ’bunu diyemezsiniz’ diye ülkemizi ikaz etmiştir. Bütün Müslümanlar’ı, ’anarşist, fundemantalist, kökten dinci’ ilan ederlerken, AB’nin bu dinlere saygı değerleri henüz keşfedilmemiş miydi? AB’nin gizli yüzünü ortaya çıkaran böyle bir hutbe hazırlayıp okuttuğu için Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim medeni zannettiğimiz Avrupalının hala ortaçağ kafası taşıdığını, fanatik, kökten dinci Hıristiyan anlayışından kurtulamadığının belirtisidir."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 17:34:10
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?