3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İmamlardan CHP'li Sav'a tepki

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşlı bir vatandaşa hitaben yaptığı ulusal basına yansıyan söylemlerine, Zonguldaklı imamlar tepki gösterdi.

Önder Sav, Elmadağ'da bir vatandaşın hacca gitme isteğini beyan etmiş olmasına "Boşver haccı. Araplara para mı kaptıracan. Hem yaşlısın, Muhammed seni bırakmaz sonra" diye karşılık vermişti.

Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi Şen, İslam Dini'nin 5 temel esaslarından birinin hac ibadeti olduğunu belirterek "Araplara para kaptırmak" olarak yorumlanmasını, yine İslam Dinini tebliğ eden milyarlarca müslümanın alemlere rahmet olarak gönderildiğine inandığı iki cihan güneşi, son peygamber sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizden sıradan bir insan gibi sadece ismini zikrederek konuşuluyor olması bir kez daha bizleri hayretlere düşürmüştür" dedi.

Dünya müslümanlarının Hz.Muhammed (S.A.V)'e batı dünyasında yapılan seviyesiz, yakışıksız iftiralara, saldırılara geçen yıl gerekli tepkiyi göstererek Hz. Peygambere dil uzatılmasına izin verilemeyeceğini değişik tepkilerle dile getirdiğini anlatan Şen, şöyle konuştu: "Şimdi ülkemizden, ana muhalefet partisinin genel sekreteri olmuş, nüfusunun yüzde 99'u müslüman olan bir ülkenin seçilmiş milletvekilinin böylesi dikkatsiz, böylesi talihsiz açıklaması ancak, 'İnsanın fikri ne ise zikri de odur' atasözüyle yorumlanabilir."

Hüdaverdi Şen, Önder Sav'ın daha sonra yaptığı "şaka yaptım" diyerek belirttiği özrünün ise kabul edilemeyeceğini ifade etti. Sav'ın en kalbi duygularla özür dilemesini isteyen Şen, sözlerine şöyle devam etti: "Özrü kabahatinden daha büyük. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın bir sonraki gün yaptığı açıklaması ise tam bir facia olarak yorumlanabilir. Çıkıp 'yanlış anlaşıldım, özür dilerim' diyeceğine, 'ben o vatandaşı yıllardır tanıyorum, şaka yaptım' demesi özrünün kabahatinden büyük olmasına sebep vermiştir."

İslam dininin temel esasları ve Sevgili Peygamberimizin hiçbir zaman böylesi seviyesiz şakalara konu edilmemesi gerektiğini anlatan Şen, sözlerini şöyle tamamladı: "Aksi halde o kutsal değerlere ve o değerlere inanan ülkemizdeki milyonlarca müslümana, dünyadaki milyarlarca müslümana saygısızlık yapılmış olur ki, böylesi bir durumu kabullenmek mümkün değil. Şimdi en kısa zamanda Önder Sav çıkıp net biçimde hata yaptığını, kastın aşıldığını açıklamalı, bundan dolayı da en kalbi duygularla özür dilemelidir.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde yapılan bu açıklama mütedeyyin CHP'li seçmenin kafasını iyice karıştırmış olmalıdır. Özür dilemediği takdirde bu talihsiz açıklamanın sandığa nasıl yansıyacağı seçim sonuçları açıklanana kadar merak konusu olarak kalacağa benziyor."

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?