3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İmece usulü hizmet

Zonguldak’ın Merkezi’ne bağlı Elvanpazarcık Beldesi’nde imece usulü gerçekleşen hizmetler hız kesmeden sürdürülüyor.

Elvanpazarcık Beldesi’ne bağlı Elvan ve Hayat mahallerinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının ardından belediye ve mahalleli işbirliğinde Merkez Mahallesi’nde cenaze namazı kılınabilmesi için oluşturulan alana beton döküldü. Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, belediye iş makinesi ve işçilerinin yanı sıra mahalle halkında 58 duyarlı vatandaşın da desteğiyle 500 metrekarelik alanın betonlandığını söyledi. İmece usulü ile beldede hizmetlerin de, birlik ve beraberliğinde en üst düzeye çıktığını vurgulayan Uzun, “Daha önce halkımızın duyarlı davranışlarıyla bazı mahalle yollarımızı yapmış ve son olarak da ortada bırakılan 30-40 yıllık mezarlıkta düzenlemeler yapılmıştı. Düzenlemelerin ardından mezarlık alanına duvar çekilmiş ve 500 metrekare alan kazanmıştık. Bu alanı da cenaze namazı kılınabilecek hale dönüştürmek istedik. Bu alan için 300 torba çimento, 60 metreküp çakıl kullanılarak bu alana, belediye imkanları ve halkımızın yardımıyla beton döktük. Kendi imkanlarımızla daha uzun sürecek olan bu hizmetleri, belde insanlarımızın desteğiyle daha da kısa sürede tamamlamanın sevincini yaşarken, beldemizdeki yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliğinde en üst seviyelere tırmandığını görmekten mutlu oluyoruz” dedi.


Belde halkına belediyeye ve beldeye sahip çıktığı için teşekkür eden Uzun, hizmetleri duyarlı vatandaşların desteği ve imkanlar ölçüsünde vermeyi sürdüreceklerini söyledi.
Öteyandan mahalleli de, hummalı şekilde yapılan çalışmalara zevkle eşlik ettiklerini, beldenin geleceği için her türlü fedakarlığı sergileyeme hazır olduklarını kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?