4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

İngiltere Başkonsolosu Zonguldak'ta

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, Zonguldak'a gelerek Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar ve Belediye Başkanı Secaattin Gonca'yı makamında ziyaret etti. 

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, Karadeniz illerini gezdiğini ifade ederek, ticari olarak da fikir alışverişinde bulunduğunu belirtti. Barbara Hay, Zonguldak'ta ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar ile görüşen Başkonsolos Hay, "Zonguldak'a daha önce hiç gelmemiştim. Görevim dahilinde bir il olduğu için görmek istedim. Limanda gördüğüm faaliyet kadarıyla ticareti hareketli bir il. Üniversitenin adını da duydum. Kömür madenlerinin de olduğunu biliyorum. İngiltere'de kömür madenlerinin tamamı özelleştirilmiştir. Tabii ki özelleştirme süresinde bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Aslında İngiltere'de sanayi tamamen devlet tekelinden çıkartılmıştır" dedi. 

Başkonsolos Hay, Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar'ın ardından Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'yı makamında ziyaret etti. Başkan Gonca, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Hay'a ticari yatırım konusunda davette bulundu. Barbara Hay, amacının ticari konularda fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 18:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?