3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İngiltere Büyükelçisi Baırd Trabzon'da

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin sonunda mutlaka gerçekleşeceğini belirterek bunun İngiltere için çok önemli bir stratejik hedef olduğunu söyledi.


Bir dizi ziyaret için Trabzon'da bulunan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Trabzon'un her açıdan çok önemli bir şehir olduğunu anlatan Vali Okutan, İngiliz elçisine kentin tarihi, sosyal ve ekonomik durumuyla ilgili bilgi verdi.
Türkiye ile ilişkileri her açıdan geliştirmek istediklerini belirten Büyükelçi Baird, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini İngiltere'nin bundan sonra da desteklemeye devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin AB üyeliğinin ülkesi için çok önemli olduğunun altını çizen Büyükelçi Baird, "Türkiye, AB ile aynı değerleri paylaşıyor. İngiltere için Türkiye'nin AB tam üyeliği çok önemli bir stratejik hedef niteliğinde. Türkiye'de son dönemdeki gelişmeler ile Avrupa'da yükselen muhalif seslerin, artık AB'ye girilip girilmeyeceği konusunda Türk halkının kafasında bazı soru işaretlerine neden olması şaşırtıcı değil. Ama AB'ye girmek için bütün bu çabalara değeceğine içtenlikle inanıyorum" dedi.


Türkiye'nin AB üyeliğinin sonunda mutlaka gerçekleşecek bir olgu olduğunu kaydeden Büyükelçi Baird, bunun için Türkiye'nin kararlılık göstermesi bunun yanında da Türkiye'nin dost ve müttefiklerinin desteğinin şart olduğunu ifade etti.
Vali Okutan, Büyükelçi Baird'e Trabzon işi gümüş telkari hediye ederken, Büyükelçi Baird de Vali Okutan'a işlemeli bir tabak hediye etti.
Valilik ziyareti ardından Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?