3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İnsan hakları kurul üyelerine eğitim

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı il ve ilçe insan hakları kurulları başvuru ve danışma masası görevlilerinin katılımıyla, Zonguldak 100. Yıl Hizmet Köyü tesislerinde bir eğitim toplantısı yapıldı.

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı İl ve ilçe insan hakları kurulları başvuru ve danışma masası görevlilerinin eğitimi konusunda biraraya geldiklerini ifade eden Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Doç. Dr. Vahit Bıçak, toplantıların iki gün süreceğini belirtti. Bıçak, "İki gün sürecek programımızda, insan hakları kavramı, anlamı, kapsamı, önemi, insan haklarına ilişkin normlar ve uygulamalar, kadınlara yönelik hak ihlalleri, mağdur psikolojisi, mağdura yaklaşım tarzları ve mağdurla iletişim yöntemleri, bireysel başvuru formlarının doldurulması ve raporlama tekniği konularında normatif bilgi yanında uygulamaya da geniş ölçüde yer verilecektir" dedi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de, "Eğitim her şeyin başında geliyor. Eğer eğitimli insan gücüne sahipseniz, başarı da arkasından geliyor. İnsan hakları dendiğinde biz hep kendimizi düşünüyoruz, bize yapılan haksızlıklar aklımıza geliyor. Ama başkalarının da hakları olduğunu ve onların haklarına saygı göstermemiz gerektiğini aklımıza getirmiyoruz" diye konuştu.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da yaptığı konuşmada, "Bizim kültürümüzde insan hakları vardır. Onun için 'Avrupa niye bize insan haklarını empoze ediyor', düşüncesine katılmıyorum. Bir İngiliz veya Fransız insan haklarını ne kadar hak ediyorsa, bizim insanımız onlardan çok daha fazlasını hak ediyor. Bu eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Ne kadar çok kanun çıkartırsanız çıkartın, önemli olan uygulamadır" şeklinde konuştu.
İnsan hakları eğitim toplantısına, Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve kurul üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 14:59:58
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?