3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İnsanlar Voltranı oluşturmalı

Zerçev Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, basın açıklaması düzenleyerek gündemi değerlendi.


Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi. Belediye Başkanlığı için halktan ve bazım sivil toplum kuruluşlarından büyük destek aldığını belirten Cevat Kır, yönetimin Belediye Başkanlığı adayı için Murat Sesli'yi aday göstermesinin ardından adaylık sürecinin sona erdiğini kaydetti. Sağduyuya dayalı bir seçimin yapılmadığını düşünerek böyle bir ortam ve şaibenin içinde yer almak istemediğini belirten Kır, "Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği yaşanabilir bir kent ortamı oluşmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. 2003 yılından bugüne ZERÇEV ile halkımızın ve Kdz. Ereğlimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Günümüze kadar ilçemizin gelişimi için bir dizi proje gerçekleştirdik. Meslek edindirme kursundan, sosyal ve kültürel projelere standartların üstüne çıkarak ilçemiz adına farklılık oluşturduk. Önemli isimlerle halkımızı buluşturduk. Projelerimiz bundan sonrada devam edecektir. Kdz. Ereğlimizin gelişimi adına attığımız bu adımlarla, hedeflediğimiz noktaya gelmek için mücadelemi sürdüreceğiz. Bir kentin kalkınmasında başarıya giden her yol bir araçtır. Siyasette bunlardan biridir. 29 Mart yerel seçimleri öncesinde halkımızdan ve bazı sivil toplum kuruluşlarından yerel yönetime aday olmam konusunda büyük destek aldım. Kdz. Ereğli'ye ve halkıma olan inancımla harekete geçtim. Bir vizyon belirledik, projelerimizi hazırladık. Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olarak, hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir ortam oluşturmaya çalıştık. Fakat bağlı bulunduğum AK Parti, adaylık konusunda o dönemde mevcut Belediye Başkanı Murat Sesli yönünde karar verdi ve aday adaylık sürecim bu şekilde sona erdi" dedi.


"BÖYLE BİR ORTAM VE ŞAİBENİN İÇİNDE YER ALMAK İSTEMEDİM"
Murat Sesli'nin adaylığının kesinleşmesinden sonra mevcut durumu değerlendirerek, tekrar aday adayı olarak ön plana çıkmanın her şeyden önce prensiplerine aykırı bir durum oluşturacağını kaydeden Kır, "Sonrasında gelişen olaylar ve Murat Sesli'nin devam eden yargılama süresi nedeniyle, partim yeni bir aday üzerinde durmaya başladı. Kdz. Ereğlili vatandaşlardan gelen tepki ve talep üzerine hasıl olan bu basın açıklamasında bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Uzun zamandan beri telefonla, ikili görüşmelerde veya yolda karşılaştığım dostlarımdan hep şöyle bir tepki aldım. 'Biz sizi aday olarak görmek isterken sizin adaylığı kabul etmediğiniz söyleniyor. Bize niçin böyle bir kötülüğü yaptınız' Murat Sesli'nin adaylığının kesinleşmesinden sonra mevcut durumu değerlendirerek, tekrar aday adayı olarak ön plana çıkmak her şeyden önce prensiplerime aykırı bir durum oluşturacaktı. Zaten ortaya çıkan sonuçlar benim haklı olduğumu pratikte de göstermiş oldu. Sağduyuya dayalı bir seçimin yapılmadığını düşünerek böyle bir ortam ve şaibenin içinde yer almak istemedim. Bugüne kadar sağduyulu, insan ilişkilerine son derece önem veren, yaptıklarım ve yapacaklarımla temiz kalmaya çabalayan, sosyal kültürel ve toplumsal ilişkilere azami özen gösteren bir kişi olmaya çabaladım. Mevcut durum benim adaylığım için olumlu bir ortam oluşturamazdı. Bu nedenle kendi inisiyatifimle Murat Sesli'nin yerine düşünülen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı belirleme sürecinin dışında kalmak istedim. Halkımın beni anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Bütün adaylara başarılar dilerim. Kdz. Ereğli'nin geleceği için atılacak her adımın yanında yer alacağız. Bugüne kadar yapılmayanlar, dile getirilen eksiklikler, bundan sonra yerel yönetime gelecek olanlar için bir fırsattır. Yerel Yönetim bir vizyon işidir. Vizyon ise geleceği şekillendirmektir. Kdz. Ereğli'yi seven, halkını seven her yönetimle iş birliği yaparak daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Sorunları birlik ve beraberlik içinde çözebiliriz" dedi. İnsanlar artık He-Man değil, Voltran'ı oluşturmaları gerektiğini söyleyen Kır sözlerini şöyle tamamladı:


"ZERÇEV ile sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecektir. Kdz. Ereğli için belirlediğimiz vizyonumuz değişmedi. Plan ve projelerimizle bilimsel çalışarak, halkımızla el ele vererek, bir bütün içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik olarak, yaşanılabilir bir kent ortamı oluşturmak için çalışacağız. Ben bugüne kadar toplumsal ilişkilere çok önem verdim. Ereğli'de güzel bir ortam yaşanılabilir Şuan yerel seçimler var. Burada Ereğli halkının elinden geldiği kadar sık dokuyup ince elemesi lazım. Adayları çok iyi incelemesi lazım. Adayların yaptıklarını aday olmadan önceki yaptıklarını çok iyi irdelemesi lazım. Ereğli'deki insanlar adına ne yaptığını incelemesi lazım, yalnızca aday olduğunda mı ortaya çıkıp 'Ben He-Man'ım' mı demesi lazım. İnsanlar artık He-Man olmamalı, insanlar Voltran'ı oluşturmalı. Yani bir çok insanın birleştiği beraber olduğu bir ortamı oluşturmalı."

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?