5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

İnternet cafe sahibini kaçırmaya çalışanlar gözaltına alındı

Zonguldak’ta bir internet cafe sahibini kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen 2 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, dün gece meydana gelen olayda, Cengiz Ateş (32) isimli internet cafe sahibini, silah zoruyla kaçırmaya çalıştıkları belirlenen Murat Demirci (30) ile Okan Doğramacı (30) yakalandı. Demirci ile Doğramacı ’nın olayla ilgili sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Önceki Haber:
İddia göre Öldürülmek üzere kaçırıldığını iddia eden Cengiz Ateş adlı internet kafe işletmecisi, kent merkezindeki işyerinden zorla bir otomobile bindirilip Rat Mahallesi’nde ormanlık alana doğru götürüldü. Kaçırıldığını anlayan Ateş, araçtan atlayıp, ağaçların arasında kaybolarak kaçmaya başladı. Ormanlık alanda bir süre kaçmaya çalışan Ateş’in ardından 2 el ateş edildi. Kaçmaya devam eden Ateş, daha sonra bölgedeki bir eve sığındı. Cengiz Ateş, sığındığı evden polisi ve eşini aradı. Saat 21.00 sıralarında Cengiz Ateş’in eşinin telefonla yaptığı ihbarı değerlendiren emniyet güçleri ise Rat Mahallesi’ndeki dağlık alana gittiklerinde terk edilmiş 67 AP 759 plakalı araçla karşılaştı. Telefonla kaçırıldığını ihbar eden Cengiz Ateş’i uzun süre ormanlık alanda arayan emniyet güçleri, terk edilen aracın yakınlarında kendisine ulaşıp emniyete aldılar. Ardından olay yerine gelen polis ve olay yeri inceleme araştırma yaptı.
İfadesine başvurulan Cengiz Ateş, 2 kişi tarafından kaçırıldığını, ormanlık alana getirildikleri sırada aracın kapısı açıp atlayarak kaçtığını belirtti. Cengiz Ateş, "Beni ölümle tehdit ettiler. Kaçıranlardan beri arabayı kullanıyordu. Ormanlık, ıssız alana götürüldüğümü anlayınca kapıyı açıp atladım. Peşimden iki el silah atıldığını duydum. İlk gördüğüm evden eşime ve polise telefon açtım" dediği öğrenildi.
Cengiz Ateş’in ifadeleri netlik kazanmazken Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 16:34:44
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 18:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?