5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Irak'ta kaçırılan amcasının görüntüleri yeğenini şok etti

180 Kişinin sorumlusu olan amcasının son olarak enerji nakil hattı işleri için Bağdat’ta bulunduğunu ifade eden Mustafa Daşkın, Ali Daşkın’ın ve yakınlarının telefon numaralarını arayarak bilgi almaya çalıştı. Bağdat’ta Amerikan askerlerinin oradaki insanlara çok çirkin hareketlerde bulunduğunu öne süren Erdoğan Daşkın, "Evli ve 3 çocuğu vardı. Ailesi Ordu’da, kendisi bir senedir Bağdat’ta bulunuyordu. İşleri bitmişti beraber çalıştığı insanların çoğu geri dönmüştü. Kendisinin de dönmesini bekliyorduk. Irak, basına yansıdığı gibi değil. Irak’tan gelen akraba ve arkadaşlarımızın anlatmasına göre, kamuoyuna yansıyandan çok daha karışıkmış. Amerikan askerleri konvoylar halinde geziyormuş. En ufak bir tehditte hedef seçmeksizin tehditin olduğu bölgeyi komple tarıyorlarmış. Kadınlara tecavüz ediyorlarmış. Böyle bir kötü sonucu aslında bekliyorduk" dedi.


Amcasının serbest bırakılmasını isteyen Daşkın, "Buraya giden insanlar, eylem amaçlı ve oradakilere zarar vermek amacıyla gitmiyorlar. Kendisinin ve çocuklarının nafakalarını karşılamak amacıyla oraya gidiyorlar. Böyle şeyler olmamalıydı. Hükümetimizin de gerekli tedbirleri alması gerekir. Ya Irak’a göndermemelidir veya gerekli korunmalarını sağlamalıdır" diye konuştu.


Amcasını çökmüş bir vaziyette gördüğünü belirten Erdoğan Daşkın, yüzündeki yara izinin Irak’ta olmuş olabileceğini söyledi.

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 10:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?