6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Irmak Sağlam'ın ruhsat sevinci

IRMAK SAĞLAM AVUKATLIK RUHSATINI ALDI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sağlam’ın kızı, Irmak Sağlam avukatlık ruhsatını aldı.

Zonguldak Barosu’nda düzenlenen törenle ruhsatını alan Irmak Sağlam’ı yakın arkadaşı Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Demir Grup Yönetim Kurulu Üyesi Harun Demir ve ailesi yalnız bırakmadı. Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem ve yönetimi avukatlık ruhsatı almaya hak kazanan Irmak Sağlam ve Özgen Aydın'a gerçekleştirilen törenle ruhsatlarını verdi.

Yönetim kurulu kararıyla avukatlık ruhsatını hak edenlere teslim eden Baro Başkanı Kerem Ertem, "Hukuk fakültesini bitirerek Baroya kayıt olan mezunlarımızın staj dönemleri başlar. Stajımız bir sene sürer. Altı ay mahkemelerde stajlarımız yapılır. Geri kalan altı ayda da avukat yanında bürolarında staj yapılır. Bu bir seneyi tamamlayan mezunlar bize ruhsat için başvururlar. Daha sonra ruhsat işlemleri tamamlananlara biz yönetim kurulu kararıyla kendilerine ruhsatlarını veririz. Avukat ruhsatını aldığı tarihten itibaren de kendilerine bir büro açmak hakkını elde eder. Bugün Irmak Sağlam ve Özgen Aydın arkadaşlarımıza ruhsatlarını veriyoruz. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Avukatlık kanunun 9. maddesine ve baronun geleneksel hale getirdiği ruhsat töreninde avukatlık yemini eden Irmak Sağlam ve Özgen Aydın'a ruhsatnamelerini aldı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sağlam'ın kızı olan Irmak Sağlam'ı törende ailesi, yakınları ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Ruhsatını alarak iş hayatının ilk adımını atan Irmak Sağlam, "Çok mutluyum. Bütün sevdiklerim yanımda. Bu ruhsatımın bana ve vatana hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Zafer Sağlam ise "Her anne babanın en mutlu günü olan bir günü yaşıyorum. Çocuğunu, büyütmüş, eğitmiş, meslek sahibi yapmış. Bizim tek istediğimiz ence vatana millete, sonra bize hayırlı bir evlat olsun. Bütün anne babaların aynı mutluluğu yaşamaları dileğiyle" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 18:23:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 22:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?