3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İş adamından 100 öğrenciye burs

Zonguldak işadamlarından Arslan Zeki Demirci tarafından geçtiğimiz yıl 100 öğrenciye verilen burslara ilave olarak bu yılda 100 öğrenciye burs verildi. Burs verileceklere ait banka cüzdanları dağıtımı Polisevinde yapıldı.


Törene, Vali Erdal Ata, İşadamı Arslan Zeki Demirci ve Eşi Güler Demirci, Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Eşi Cemile Çınar, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz, İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Törende konuşma yapan İşadamı Arslan Zeki Demirci, “Benim bir projem vardı. Benim projem 5 bin çocuğa burs verip okutmaktı. Bu iş rüya değil gerçek olacak. Amacımız ilkokuldan başlayıp üniversiteye kadar bursları devam ettirmektir. Bu sene 200 öğrenciye burs veriyorsak, gelecek seneye 400 öğrenciye daha gelecek seneye 600 öğrenciye burs vermektir. Bu bir hayal değil gerçek olacaktır. Ben gönlümün iliklerine kadar Atatürkçü biriyim. Bu benim vereceğim bursların din, dil, ırk ayrımcılığı olmadan verilecektir. Ülkesini, vatanını seven herkese verilecektir. Vakit nakittir ve zamanda paradır.Zaman çok önemli bir faktör. Zonguldak çok ucra bir yerde ve maden çalışmaları da azalan bir yer haline geldi. Burada havaalanımız için tüm Zonguldaklının destek vermesi gerekir. Havaalanına 100 milyar göndermeyi tahahüt ediyorum. Bütün Zonguldak halkının bu işe canı gönülden sarılmasını istiyorum.Çocukların ne kadar güç şartlar altında okutulduğunu biliyorum.

Eğitim benim için her şeyin önünde gelir. Atatürk’ün bize bıraktığı şey eğitim, ilim ve akıldır. İlim ve akıl her şeyin üstünde gelir. Bizler hayata geldiğimiz gibi gideceğimizi de bilmeyiz ve en önemlisi arkamızda ne bırakacağız onu bilmemiz gerekir” dedi.
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu belirten Vali Erdal Ata ise “Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında eğitim gelmektedir. İlimizde okuyan 107 bin öğrenci ama ülke geneline baktığımız da 18 milyon öğrencimiz var. Bu da demek oluyor ki Türkiye’de yaşayan her 4 kişiden biri okuyor. Dolayısıyla biz genç nüfusa sahibiz. Bu nüfusun eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Geçmiş yıllarda en fazla yap milli savunma alırken şimdi ise milli eğitime ayrılmasına rağmen eğitimde devlet olarak yapmamız gerekenler var. Kısıtlı imkanlar olmasına rağmen hayırsever insanlarında katkı sağlıyor. Ne kadar katkı yapılsa da açığı kapatmak mümkün olmuyor o nedenle tüm hayırseverlerin ve kuruluşların eğitime destek olmasını gönülden bekliyoruz. Siz öğrencilerimiz bu verilen imkanları iyi kullanın ve kendinizi iyi yetiştirin” dedi.


Konuşmaların ardından İşadamı Arslan Zeki Demirci ve eşi Güler Demirci ile Vali Erdal Ata öğrencilere burs banka cüzdanlarını verdi. Program öncesi İşadamı Arslan Zeki Demirci ve Eşi Güler Demirci ile beraberindekiler Vali Ata’yı makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 19:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?