2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

İş bulursa eş gelecek

Zonguldak’ta yaşayan engelli Abdurrahman Gençoğlu, kendisi gibi özürlü olan eşiyle yaklaşık 9 aydır ayrı yaşadıklarını söyledi. İstanbul’da ailesinin yanında kalan eşinin, geçim sıkıntısı çekeriz düşüncesiyle Zonguldak’a gelmediğini söyleyen Gençoğlu, yuvasının dağılmaması için iş istiyor.

2002 Yılında İstanbul’da evlenen ve 2 yaşında İlyas isimli çocukları olan engelli çiftin arasına geçim sıkıntısı girdi. İstanbul’da ev kirasını ödeyemediği için Zonguldak’a babasının evine gelen engelli Abdurrahman Gençoğlu (43), işsiz olduğu için geçim sıkıntı çekeceklerini düşünen eşi Sevgi Gençoğlu’nu yanına gelmesi için ikna edemediğini söyledi.

İstanbul’da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Engelliler Dernek Başkanı Meral Gürtekin’in iş sözü vermesi üzerine evlendiklerini söyleyen Abdurrahman Gençoğlu, "Ben yüzde 51 oranında sakatım. Eşim de benim gibi engelli. Bize iş ve ev sözü verildiği için evlenmeye karar verdik. Ancak verilen sözler tutulmayınca maddi sıkıntı yaşamaya başladık. İstanbul’da oturduğumuz evin kirasını karşılayamadığım için, Zonguldak’a dönerek ailemin yanına yerleştim. Fakat eşim Sevgi, İstanbul’da ailesinin yanında kaldı. Eşim, Zonguldak’ta da maddi sıkıntı çekeceğini düşündüğü için gelmek istemiyor. İş bulmak için girişimlerde bulundum, fakat sonuçsuz kaldı" dedi.

Gençoğlu, iş bulamaması halinde eşiyle ayrılabileceklerini de ifade ederek, "Eşim ve çocuğumdan ayrılmak istemiyorum. Bu nedenle de bana yardım eli uzatılarak, ailemle biraraya gelmemin sağlanmasını istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 15:05:30
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 14:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?