3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İş kazası azmine engel olmadı!

Belçika'da geçirdiği iş kazası sonrası ayaklarını kaybeden gurbetçi, memleketi Zonguldak'ta yaz tatilini geçiriyor.

Azmi ve çabaları ile hayata tutunmayı başardığını söyleyen gurbetçi, kaybettiği ayakları için de açtığı tazminat davasının sonucunu bekliyor.
1999 yılında evlenerek eşiyle Belçika'ya gurbetçi olarak giden Cengiz Coşkun, çeşitli iş kollarında çalışarak geçimini sağladı. 2005 yılında işe başladığı bir temizlik firmasında, inşaatı süren bir binayı temizlerken iş kazası geçiren Coşkun, iki bacağını da kaybetti. Belçika'daki bir üniversitede 2 yıl boyunca fizik tedavisi gören gurbetçinin yaşamı kaza ile değişti.

 Geçirdiği iş kazası sonrası yaşamında yeni bir sayfa açıldığını söyleyen engelli gurbetçi, yaz tatilini geçirmek üzere geldiği Zonguldak'ın Türkali köyünde protezlerini çıkarıp denize giriyor. Çevresindekilerin şaşkın bakışları arasında denize giren Coşkun, 2 kilometre kadar yüzebildiğini ifade etti. Çevresinden daima pozitif enerji aldığını dile getiren gurbetçi Cengiz Coşkun, "3 Aralık 2005 tarihinde talihsiz bir kaza geçirdim. Bu kaza sonucu her iki ayağımı, biri dizden yukarı, biri dizden aşağı olmak üzere kaybettim. Temizlik yaptığım bina inşaatında şantiye şefim binanın içine gelerek temizlik yapmamı söyledi.

Binanın içine girdiğim anda tavanın çöktüğünü gördüm. Geri bir adım atarken ayaklarım çöken tavanın altında kaldı. Hayatıma yeni bir sayfa açıldı, bu süreç tabii ki kolay olmadı. Psikolojik ve fiziksel her türlü engeli azmimle, çabamla halletmeye çalıştım. Yaklaşık 2 yıl tedavi sürecim oldu. Bu süreçte 6 ay yaralarımın iyileşmesini bekledim. Hayatımızda karşılaşabileceğimiz diğer engeller hakkında uzman kişiler tarafından eğitim gördüm.

Benim için yeni bir hayat başlamış oldu. Her türlü zorluğa rağmen bugünkü halimden çok memnunum. Çevremden daima pozitif enerji alıyorum. Pozitif enerjimi fiziksel engeli olmayan insanlara da yansıtmaya çalışıyorum. Yüzüyorum, geziyorum, eğleniyorum, düğünlerde oynuyorum" dedi.
İş kazası geçirmeden bir süre önce eşinden ayrıldığını ifade eden Cengiz Coşkun, kaybettiği ayakları için temizlik firmasına açtığı tazminat davasının 8-9 yıl içerisinde sonuçlanacağını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?