3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İşadamı Yüksel Balcı'dan açıklama

Karadeniz Ereğlili işadamı Yüksel Balcı, gazeteciler ile bir araya geldi. Balcı düzenlediği basın toplantısında aday adaylığı ve Hindistan ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Kdz. Ereğli'nin önemli işadamlarından ve aynı zamanda AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı aday adayı olan Yüksel Balcı, Kahverengi Restaurant'ta gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında yerel ve yaygın medya temsilcileri ile bir araya geldi. Balcı, düzenlediği basın toplantısında aday adaylığı ve Hindistan ziyareti ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.


Kısa süre önce AK Parti'den Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Yüksel Balcı, henüz projelerinin olmadığını söyledi. Belediye Başkanı olduğu gün belediyenin mevcut bütçesine göre değerlendirmede bulunacağını söyleyen Balcı, diyaloğa açık bir insan olarak kurum kültürü ile bulunduğu konuma başarı getireceğini belirtti. Kurum kültürü olmayan insanlarda sevgi, uygar, çağdaş ve başarı şansı olmadığını ifade eden Balcı, "Kısa dönem önce aday adaylığımı açıkladım. Çalışmalar devam ediyor. Gazetelerin sayfalarında misafir oldum. Ben 15 yıldır medya sektöründeyim.

Diyaloğa açık bir insanım. Tarafımla ilgili her şey bana sorulabilir. Kurum kültürü yoksa başarılı olma şansı da olmaz. Bulunduğum konuma başarı getireceğim. Eğer sevgi yoksa tepeden başlayıp aşağı doğru gitmiyorsa sevgi, uygar ve çağdaş olma şansı da yoktur. Karadeniz Ereğli'de birçok sanayi kuruluşu var. Bir iş yapabilmek için önünüzde bütçe olacak. Önce bütçeye bakıp mevcut durumu değerlendireceksiniz" dedi.


Yüksel Balcı, bazı kişilerin kendisini kavga ortamına çekmeye çalıştığını söyleyerek kendisine ilişkin eleştirilere de cevap verdi. İşadamı Yüksel Balcı, hiç kimsenin kendisini kavga ortamına çekemeyeceğini söyledi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile arasında soğukluk oluşturmaya çalışıp rant elde etmek isteyen kişilerin olduğunu ifade eden Balcı, "Beni kimse kavga ortamına çekemez. AK Parti'nin adayları ile ilgili 14 kriter var.

Parti de bu 14 kritere uygun adayın peşinde olur. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli aramızda soğukluk oluşturup rant elde etmek isteyenler var. Buna fırsat vermeyeceğiz. Beni bu sahaya AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan sürdü. Fazlı Erdoğan bana, 'Yüksel Balcı temiz bir işadamıdır. Bu camia sizi yıpratabilir. Bu olursa üzülürüm. Herkese eşit mesafede olacağım' dedi. Fazlı Erdoğan'ın şu anda bir rahatsızlığı olabilir. Hatta 'Adayım Murat Sesli de diyebilir" diye konuştu.


HİNDİSTAN GEZİSİ
Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve beraberindekilerin gerçekleştirdiği Hindistan ziyaretini de değerlendiren Balcı, Hindistan'ın yeni dünya düzeninde önemli rol oynadığını kaydetti. Ziyaretin olumlu geçtiğini de ifade eden Yüksel Balcı, ziyaretlerde önemli kişiler tarafından karşılandıklarını söyledi. Hint firmalarının Türkiye'de yatırım yapacak ortamlar aradığını bildiren Balcı, Hindistan ziyaretini şu şekilde değerlendirdi:
"­Başbakanlığa bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ziyarette Başbakan Erdoğan, bakanlar, asistanlar, danışmanlar, iş adamları ve gazeteciler olmak üzere toplam 140 kişi Hindistan'ı gezdik. Toplam 140 kişi içinde çok önemli isimlerin de olduğu 41 işadamı da vardı. Ziyaretin çok olumlu geçtiğini düşünüyoruz. Hindistan yeni dünya düzeninde önemli rol oynuyor. Türkiye ve Hindistan yatırıma uygun 15 ülkeden ikisidir. Hint firmaları, Türkiye'de yatırım için ortam arıyor. Türkiye'de yatırım yapan firmalar da var. Örneğin, Sabiha Gökçen Hava Limanı'nı Hintli şirket işletiyor. Hindistan ziyaretinde gittiğimiz şehirler ve eyaletlerde önemli isimler tarafından karşılandık."


"KARADENİZ EREĞLİ KAYBEDER"
Kendisinin 30 Mart 2009 günü Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olacağını da söyleyen aday adayı Yüksel Balcı, 5 yıl boyunca Karadeniz Ereğli'yi dünyanın parlayan bir yıldızı yapacağını belirtti. Balcı, ayrıca işadamı olarak Karadeniz Ereğli'ye çok şeyler kazandıracağını, başkanlık koltuğuna da 15 yıl çakılı kalmayacağını söyledi. Balcı, kazanamadığı takdirde ise kendisinin değil Karadeniz Ereğli'nin kaybedeceğini de sözlerine ekledi. Balcı, "Yüksel Balcı, 30 Mart 2009 günü Belediye Başkanı değil ise bir şey kaybeder mi?

Ama Karadeniz Ereğli bir şey kaybeder. Bu şehir beni 5 yıl kullansın. Ama ben 15 yıl bu koltuklara çakılamam. Günü birlik mutluluk bir şey sağlamaz. 5 yılda bu şehri dünyanın parlayan yıldızı yapacağım. Bazı eksiklikler var. Bu eksiklikleri gidermek için buradayım. Hepiniz gerçekçi olun ve bu şehre öyle bakın. Bu şehrin lobi faaliyetlerini yürütecek tek adayım. Bir kere daha böyle bir şey yapmam. İşime bakarım" şeklinde konuştu.
AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı aday adayı Yüksel Balcı, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?